- LES BROMES DEL FUTBOL -

Francesc Martín Font Delineant
LES BROMES DEL FUTBOL He posat aquest títol, perquè crec que el explicaré es tracta d’una broma.
El meu fill té 14 anys i des de fa 9 anys ha estat jugant i/o fent esport amb la U.D.Cassà, aquest any serà o seria el seu primer any en la categoria de cadets; però, ara ve la broma, aquesta tarda al arribar de l’entrenament m’ha explicat que el Director esportiu del Club, els ha dit que jugaran a la categoria de juvenils. En aquesta categoria des del dia 1 de gener del 2009, ja podran trobar-hi joves de 19 anys.

Amb el mateix to de broma em faig les següents reflexions: És possible que Cassà amb el número d’habitants que tenim, no tinguem prou mainada, per tenir un equip en la categoria de Cadets ( de 13,14 i 15 anys), potser han sigut uns anys de poca procreació a Cassa?.
És possible que si durant un temps les coses no es fan prou bé, la mainada es cansi i triïn altres maneres de passar el temps?.
És possible que algun nen faci nosa en alguna entitat del nostre poble?.
És possible que el futbol sigui una cosa d’homes, i aquestes diferències d’edat siguin tonteries?
És possible que mantenir les categories sigui un orgull i un tema prioritari per tots?.
És possible que el millor, sigui fer el mateix que han fet la mainada que l’any passat jugaven amb els infantils del Cassà i aquest any ja no hi son?.
És possible que la millor postura en aquest casos sigui, intentar resoldre el problema individualment, i la resta del col•lectiu ja s’espavilarà?.
És possible que la millora en la subvenció del Ajuntament de Cassà, sigui per fer aquesta mena de millores en el club?. És possible que la gent que està al capdavant de les entitats, perquè no hi ha ningú més que hi vulgui estar, si no han de fer les coses ben fetes, es quedin a casa seva?.
És possible que si al col•legi tenim un mestre que no actua correctament o no ho fa prou bé, ens queixem, i en canvi en el tema esportiu, mostrem una certa indiferència?.
És possible que si tenim el primer equip a 3ª divisió tot això ja no tingui cap importància?.
És possible que tot sigui una broma?.
Espero que tot això sigui una broma i m’hagi de disculpar de les meves reflexions.
Sé que els meus fills futbolísticament no em permetran retirar-me del món laboral, però m’agradaria molt que el petit pogués tenir l’opció, igual que l’ha tingut el gran de jugar en el Cassà fins avui.
Salut.

Francesc Martín Font.

Comentaris

Aldric Cassà de la Selva
5.

RC, ja he dit que no sé gaire, per no dir gens, com funciona l'UD Cassà i per tant no vull llançar acusacions gratuïtes ni ofendre la gent que treballa desinteressadament pel futbol.

I tampoc no sé exactament què cobren els jugadors, però n'estic segur que molt més del que es mereixen per una activitat que no reporta cap benefici (i no cal que sigui econòmic) ni a l'entitat ni al poble.

Reconeixement? Bé, no ho sé, però n'estic segur que si preguntes a l'atzar pel carrer poca gent et sabrà dir el nom d'un jugador del primer equip, jo el primer (A no ser que encara no hagin fet fora en Robert Negre, que no ho sé).

Per no dir la poca representació cassanenca (em sembla que només aquell noi negre que no sé com es diu i que diuen que ho fot bé), això sí, en benefici de poder tenir un equip a la tercera divisió.

Personalment en prefereixo un a la primera regional amb majoria de jugadors del poble o formats al club.

rc Cassà de la Selva
4.

Aldric, no crec que tingui res a veure amb els diners, té a veure amb la falta de nens, i s'ha de trebellar, estudiar i pensar a què és degut, si és perquè els nens d'avui no es volen comprometre, per la moda, per la planificació , per la fuga dels jugadors bons a altres equips etc. No te res a veure amb els diners.

Per cert, sous astronòmics? quan et penses que cobra un jugador??? La gent va molt equivocada.Els sous macus a partir de 2a Divisió. No se quins sous es pensa la gent però segur que cap si pot dedicar, ni mitja jornada.

Aldric Cassà de la Selva
3.

Potser és que es dedica massa atenció al flamant equip de la tercera divisió?

Jo no ho sé, perquè no conec el funcionament de l'entitat, però a mi m'importa més que els nens i nenes de Cassà puguin jugar amb un equip del seu poble que no pas un equip d'elit format majoritàriament per gent de fora que cobra sous astronòmics per jugar.

Francesc Cassà de la Selva
2.

El que tinc molt clar, i suposo que estaràs d'acord, és que els únics que no tenen la culpa són els nens. I per descomptat que la feina dels anys anteriors no ha estat prou ben feta. Si s'hagués fet bé ara no estaríem parlant d’això.

Segurament que tens raó que els nois no volen lligar-se al futbol, però això és una postura molt còmoda per nosaltres, crec que seria interessant intentar fer les coses bé i procurar motivar als nois, encara que això sigui difícil. La solució no la tinc, si la tingués, en el meu primer escrit ja l'hauria exposat.

El fet de fer aquest escrit és per que crec que es possible fer les coses millor i no trobar-vos en aquestes circumstàncies. No crec que faci falta fer fora a la gent que dirigeix l'entitat, però si que crec que és bo expressar la nostra disconformitat quan creiem que les coses no es fan de la millor manera possible.

Segur que la gent que dirigeix el club, igual que molts pares i mares que duem uns anys seguint la marxa dels nens esportivament, tenim molt clar com s'han de fer les coses per a formar als nens esportivament.

El que esta passant, i ja fa uns quants anys, és que la teoria a l'hora de posar-la en pràctica queda una mica distorsionada. Jo insisteixo que no entenc com en un poble com Cassà no tenim prous nois per a fer un equip en la categoria de cadets.

Fa dos anys, que per la composició de les categories és quan es troben els mateixos nens, teníem dos equips, si bé es veritat que per fer el segon també teníem problemes, però és que ara ja no podem fer ni un equip.

Penso que no hem de quedar-nos indiferents.

Un altre pare Cassà de la Selva
1.

Fins a quin punt tenen la culpa ,si no hi ha prous nanus? Potser la feina dels anteriors anys no està ben feta? Potser si, però ho veig més com a problema general, on els nois s'estimen nar amb els amics que no pas lligar-se al futbol. Quina solució hi donaries a una problamàtica de no tenir nanus? Fer fora la gent que dirigeix l'entitat o com ho resoltdries?

Comenta aquest article