Via verda? Carril bici? Ruta de Carrilet? Pista americana?

Josep Fortià e.

Fa uns quants dies al fullejar un diari de Girona vaig topar amb un escrit que no vaig tenir temps de llegir però en el titular feia un gran esment de les Vies Verdes de Girona, especialment les de Olot a Girona i la de aqui fins a Sant Feliu.
No dubto de la honestedat del periodista que el va escriure, però si de que ell hagi fet mai la ruta desde Cassà de la Selva a la Costa de Alou.


Ja veieu que li dic "ruta" perque el meu dilema es saber a que correspont aquest tros .

CARRIL BICI? Home per aquest tros hi pasen motos, quads, cotxes, furgonetes, camionetes, camions, tractors i tractors amb remolc. Menys autocars, barcos i avions, de tot.

Per tant descartem aquest apel-latiu.

Aqui hi podem afegir la fortisima pujada i baixada que ara ens han deixat en arribar a l'autovia.
RUTA DEL CARRILET? Aquest se li acostava més però cada vegada està mes lluny, sobre tot amb la construcció de la nova autovia de Llagostera.

VIA VERDA? Si per això s'enten en plena natura podria ser. El camí es ple de rocs, amb bassals fets per les rodes de tractors o camions. Si et toca anar a redere de un vehicle gros t'atipes de pols.

Si vas redere un tractor amb el remolc de purins, ensuma que alimenta i vigila que no t'esquitxi. Si el remolc porta fems, aquests queden escampats per terra i compte en no caure que la infecció està assegurada. Quan ha plogut tot son bassals i tens molts problemes per tirar endevant.
Ah i per postres algún terratinent engega els aspersors el diumenge a les 11 per refrescar el personal i et mulles o gires. Jo proposso que se li canvii el nom i es bategi com "PISTA AMERICANA PER A PROFESIONALS DEL BTT".

Comentaris

ciclista Cassà de la Selva
3.

No pensaríem el mateix si tinguessim la mateixa visió que tenen els paisos del nord dels Pirineus respecte la bicicleta. Aquí ens agafem la bici només com una cosa lúdica. I vull agrair que com a minim es aixi. Fa 20 anys ni aixo. Pero si ens miressim la bici com un mitja de transport, un mitja ludic i de salut, no parlariem d'aquesta manera. Paisos com Suecia tenen infinitud de quilometres de carrils bicis asfaltats paralels a les carreteres tot i que nomes son practicables la meitat de l'any per la neu i al glac. I aqui, quan algu te la brillant idea de fer un carril bici, si s'ha de desdoblar la carretera, l'obra no compta amb el pressupost de refer el carril bici com cal, o com a minim amb els mateixos terminis que l'obra de la carretera.
I un carril bici ha de ser un carril bici practicable, asfaltat o sense. I qui vulgui aventura, que faci BTT per les Gavarres.

rew Cassà de la Selva
2.

Doncs, millor això que no pas que sigui esfaltat. És el que té la terra, que si plou, bassalts i si és sec, doncs pols.
A més s'ha aporfitat camins ja existents per no fer mal bé més natura, a canvi hem de soportar tractors amb purins!!! Si no vols pols no vagis a l'era. No podem pretendre tenir una via verda , esfaltada i lluny de les olors del camp. Seny senyors, seny.

Usuari Cassà de la Selva
1.

Tens tota la raó. Anar de Cassà a Sant Feliu és tota una aventura.

Comenta aquest article