AVUI TOCA "TOROS"

ARCADI SITJÀ PARADEDA EMPRESARI

ENS VOLEN ENGANYAR AMB EL TOROS,NO FEM RIURE

Sota una interpretació de gran victoria i sota el só de clarinets dies enrera es lidià l’ultima “corrida” al parlament de Catalunya,entre aplaudiments i abrassades es disfruta del fenomenal desenllaç,sota la decepció d’alguna minoria a favor d’aquest acte el cual jo no comparteixo però respecto en vistes de tantes coses que son cuestionables i es defensen per molts interessos.

No cal dir que si podem considerar victoria acaparadora d’un acte que no calia intervenir perquè per el seu propi pès je tenia el dies comptats degut a la devallada d’assistens aquests actes, tots recordem cuan a Sant Feliu de Guixols ,Girona,LLoret,Olot,Figueres, i molts altres llocs disposaven de plaça de braus,i que una furgoneta amb una maqueta de una d’elles feia tot el recorregut turistic per tal de recaptar visitants.

Sota el lema de defensar el animals que en un principi estic d’acord si no fos que depen del benefici que generen perquè sigui cuestionat si son maltrectats o no.

Senyors lectors una “truja” entre en una gabia de 80cm x 2m cuan arriba a l’edat reproductora i surt cuan deixa de ser-ho per anar a l’escorxador,un pollet de que neix a arribar a l’escorxador te 40 dies,als escorxadors gironins arriben porcs d’Ucrania,Holanda,Belgica etc… si arriben amb un 10% de baixes per el tragecte entre a dins de lo normal.

Pero en aquests casos es perdona perquè son per menjar,a la provincia de Tarragona se seguirá permeten el “toro enbolat” que es tracta de col.locar dues boles de foc a les banyes de l’animal pero això es considera tradició i son molts vots, per l’ho tan respectemo .

Senyors cada any es moren millons de nens i cap manifestació al respecta,moltes declaracións als mitjans , pero any rera any la suma es mes alta i fins i tot pensó que arribat el moment que es dona per assentat que ha de ser aixi, que penós.

I Tornan enrera i si totes aquestes places de braus abans esmentades i ara inexistents estessin en actiu i s’omplissin ,creieu que la llèi aprobada tenia prosperitat? L’unic efecte que tindra aquesta llèi es que es deixara de ver curses de braus a la plaça de la Monumental que ja tenia els dies comptats, i que acabi com la de las Arenas totes dues de la familia Balanya , i que aquesta ultima ja a estat remodalada per acollir una illa de centres comercials molt mes rentables que les seves “ corridas”i que en aquest cas ha sortit rodo, no a estat l’empresa qui ha deixat Catalunya sense braus si no el Gobern de la Generalitat i tinguem sort que encara no demani un ajut economic per la seva clausura.

Un cop dit tot això que s’aconsseguit? polititizar una victoria de rebecaria envers Espanya ,deixà que la Generalitat pogues aprobar una llèi sense consultar a Madrid i donar mostra de poders fantasmes ,dividir una minoría de gent entre el catalans dels cuals jà tenien clar el desti d’aquesta festa però es ressigaven fins l’ultim moment ,celebrar una victoria despres de la derrota de l’esstatut per treures la rabia de dins.

Tan ès jo soc antitauri de naixament,però desde que tinc us de raó la parula Prohibir amb supera i hem fa recular molts anys enrera i per la meva experiencia sempre comporta consecuencies o com en diuen ara danys colaterals, espero que el Srs del PP no ens presentin un recurs al Tribunal Constitucional perquè vaig just de vaselina i a pal sec no se si podrem aguantar.

Fins a reveura.

Comentaris

Salvador Cassà de la Selva
1.

Sí, Arcadi, sí, tot el que sigui avançar, encara que sigui un passet, ja veig que et fa por. Potser et trobaves més còmode en un altre tipus d'organització política de l'estat.

Comenta aquest article