Les obres del Carrer Major

Unió de Botiguers de Cassà -

Han començat les obres de rehabilitació integral del carrer Major. Malgrat que haurem de conviure durant un temps amb màquines i sorolls, les molèsties inevitables de mobilitat que comporta qualsevol obra d’aquestes característiques i que els comerços veuran restringit l’accés dels seus clients, sempre ens hem mostrat favorables i hem donat suport a la realització d’aquestes millores de les quals se’ns va informar durant el transcurs de dues reunions celebrades el passat estiu.Estem satisfets de que s’hagi atès la nostra petició d’incloure una preinstal·lació per a semàfors però volem reiterar la nostra preocupació pel fet que encara no hi hagi una decisió clara de si serà un carrer amb un únic sentit de circulació. Considerem arriscat que es materialitzi un sol sentit de circulació més quan, molts de nosaltres, tenim encara present a la memòria un primer intent que va ser desestimat pels embussos i els problemes que ocasionava. Si la normativa no permet el doble sentit creiem que és necessari la instal·lació de semàfors que facilitin el pas alternatiu.

L’activitat comercial esdevé un eix estratègic en la configuració dels municipis, tant per l’ocupació i l’activitat econòmica que genera com per la seva capacitat d’articular les ciutats i no podem obviar que la planificació de la mobilitat té conseqüències directes sobre el comerç de les localitats. El carrer Major és un eix vertebrador de Cassà i cal prendre totes les mesures necessàries per preservar, enriquir i impulsar el teixit comercial d’aquesta zona cèntrica estudiant les mesures que calgui per evitar que els canvis siguin traumàtics i puguin ser assumits amb normalitat tant pels vianants i veïns com pels comerciants.

Des de la Unió de botiguers anirem seguint tot el procés participant activament a les comissions de seguiment que s’han proposat setmanalment mentre durin les obres i vetllarem per intentar pal·liar al màxim els efectes negatius que pot provocar sobre el comerç.
.

Comentaris

nany Cassà de la Selva
5.

NANY referente a lo de mi caida. dire que que tengo que hacer quedarme con la caida con el daño echo? a caso no tenemos derecho los ciudadanos de este pueblo por algo que no es culpa nuestra si no de algo que deberia estar arreglado por la seguridad de niños y tambien mayores? se ve que no , por que no se nos tiene encuenta solo a algunos o a quien interesa por que para algunas cosas si nos necesitan verdad. pues no es un cacho de papel quien se cayo que no sirva me cai yo un ser humano como otro, i creo que nos tendrian que considerar mas. ya que en este caso la culpa es del ayuntamiento i lo minimo es que asuman su responsavilidad. ellos creen o nos hacen creer que lo hacen todo bien pero no es una ni dos ni tres son muchas cosas gracias por leer mi comentario un saludo.

nany Cassà de la Selva
4.

referente a lo de las obras dire ke el mes de julio me cai en un agujero del asfalto y fui al cap estube dos meses con daño en tobillo y hice una reclamacion al ayuntamiento la policia local hizo fotos de dicho agujero i lo presento al ayuntamiento i despues de seis meses, me llega un papel desestimando mi reclamacion ya que el seguro del ayuntamiento me tenia ke haber indecnizado por eldaño recibido ya que no tenemos la culpa de ke el asfasto este en mal estado. y no se hacen cargo de los daños ocasionados.

E.S.P. Cassà de la Selva
3.

Ah,i una cosa em vaig deixar: a fi de donar més rotació als aparcaments canviar les zones blaves per un tipus d'aparcament de temps limitat a les hores comercials, sense ser de pagament, amb un control rigurós de cumpliment de la normativa que s'hi estableixi.

E.S.P. Cassà de la Selva
2.

Carrer Major, plaça de la Coma, coll de botella? Solució a un problema?

Davant de la reestructuració urbanística del carrer Major, i de la repercussió que pot tenir al centre neuràlgic del poble de Cassà, em permeto fer les següents suggerències.
És òbvi que la part del centre de Cassà, inclòs el carrer de les Barraquetes i el Passeig Vilaret, és la que té més vida comercial, lúdica, de mercat, ...

És per això que, per continuar enfortint aquest pulmó econòmic del municipi,he mesurat les possibilitats de millora que dóna aquesta reforma, sense cap mena d’interés per part meva, i per tant d’una manera totalment objectiva.

Aquestes són les conclusions a les que he arribat.

a) Carrer Major: direcció única cap a la Plaça de la Coma.

b) Fer peatonalment agradable, atractiva i còmode la zona en qüestió.

c) El temps aconsellarà si cal habilitar a la plaça de la Coma més llocs per aparcaments de motos i bicicletes, ampliant les que hi ha davant del bar La Coma i a can Monràs, o d’altres. D’entrada confirmar les que ja hi ha, i en tot cas si es creu convenient fer-ne, ja, una ampliació.

d) Tram carrer Barraquetes, encreuament carrer de la Llet. Avui és de direcció única carrer de la Llet – Plaça de la Coma (entrada Barraquetes direcció Passeig). Proposta: posar semàfors al carrer de la Llet, direcció plaça de la Coma i Plaça de la Coma direcció Barraquetes. Crec que és una zona que permet la parada temporal del transit ( hi ha prou espai al carrer de la Llet i a la plaça de la Coma, zona Estanc Vell, can Serreta, can Molinas, Can Garriga, ca la Paciencia : potser caldria reordenar l’aparcament actual (?) ) com per a deixar circular els cotxes en el sentit verd del semàfor, i a la vegada permetre la dosificació del trànsit en el sentit contrari. Cosa que no crec possible al tram del Carrer Major, és massa llarg, per l’inconvenient que representaria els cotxes parats pel semàfor al mateix carrer Major direcció la plaça de les Peixateries, i el tram contrari des del començament del carrer Major direcció la Coma.

e) Fent un canvi de tipus d’aparcament des del davant de ca l’Oliveras a can Trinxeria, tal com hi ha al Centro en bateria : dels set que hi ha ara n’hi hauria dotze.

f) Mantenir la baixada de la Coma i l’entrada a la Coma del carrer Molí tal com és ara.

Joan Maymí Coloreu

no serà més greu el remei que la malaltia? Cassà de la Selva
1.

Pensem que el carrer Major és llarg, i per tant abans no es faci efectiu el canvi de semàfor les cues s'aniran allargant tant per la Coma com per la plaça Dtor. Botet,obstruint els cotxes que vulguin continuar circulant en altra direcció (donar la volta a la Coma, o anar direcció a l'Esglèsia)
Creieu que això beneficiarà als comerços?

No és més coherent fer entendre al poble que és més fàcil deixar el cotxe al Dia, per exemple, que anar a comprar a Girona?
Si quan es va intentar fer el carrer Major d'una sola direcció, quan en Dausà era Alcalde, s'haguessin entossudit en la proposta avui estaria resolt, i crec que ben resolt.

Recordareu quan en Mestres va fer el canvi de situació de mercat: del centre del poble al Passeig?

Estem parlant del anys 70. Quantes propostes en contre no va tenir?

Avui qui canviaria la ubicació del mercat? Al meu modest entendre ell s'hi va entossudir i la va endevinar.

Consistori Municipal: prengui postura, i no esperi.

Comenta aquest article