Neteja als boscos?

JF 

Els de vosaltres que aneu al bosc amb freqüència haureu observat que últimament s'esta fent neteja en algunes zones.
Hem d'agrair als propietaris que es preocupen i ara fan aquestes feines.

Diguem que generalment les encarreguen a empreses que ja s'hi dediquen.

Però a mi m'inquieten algunes qüestions.
- No creieu que es talla massa arbre jove?. Ja sé que es la apreciació molt subjectiva de un neòfit en aquests temes, però em dona aquesta sensació, compartida amb algun altre caminador.
- Un cop s'ha acabat la neteja, els camins queden molt malt parats, per la gran quantitat de branca trencada que queda al terra i pel fangar en que es converteix quan plou, degut a la terra que arrenquen les erugues de les maquines que trituren las vegetació. Es un perill passar-hi a peu o en BTT,ja que aquest troncs roden quan els trepitges i la testarrada esta quasi assegurada.No cal arreglar el terra del camí, tan sols quedes com abans de passar les maquines ja estaria bé.

- Hi ha un tema menor, si ho voleu, que es com queda el bosc un cop ha estat netejat.
Queda sense gallerans, sense grebol, sense frígola, romaní, esparregueres, molsa,... . Jo tenia entès que no es podia agafar cap d'aquestes plantes i ni per Nadal es podia anar a buscar un cabasset de molsa pel pessebre.
"Estan en perill d'extinció" ens diuen i si et pesquen els Rurals la multa es segura.
Al fer aquestes neteges queden anul·lades les lleis?
O també es tindrien que multar?.
- La meva pregunta final es: No hi ha cap més manera de netejar el bosc, sense causar aquests incidents?
i si es te que fer aixis, potser seria bo posar unes normes i que algun organisme es fes responsable de revisar el seu compliment. _ A partir d'ara podrem anar a buscar molsa, gallerans ... sense la por de ser multats????.
Salut.

Comentaris

ciclista Cassà de la Selva
3.

és veritat , jo que volto molt pel bosc amb BTT s'està fent una molt bona feina de neteja , però potser sensa control i potser sense mala intenció , pero sensa control.
a més caldria recollir les branques i estelles del terra pel perill que pot ocasionar a les persones que passen per camins o corriols i un cop sec en cas d'incendi.

un cassanenc Cassà de la Selva
2.

per a poder llegir més comentaris sobre aquest tema podeu obrir el bloc del senyor Joan Maymí i llegir l'article "la bomba encara no ha explotat"

Espriu Cassà de la Selva
1.

Tens tota la raó. Seria bó que algu ho controlès. Per el demès endavant amb la neteja.

Comenta aquest article