Atrapats en la invisibilitat? Això sí que no!

Montse Castellana Rosell -

L’ Estat vol retallar un 56% de la partida destinada a politiques d’ajut a les persones amb Discapacitat Intel•lectual. Més de 2500 persones amb DI a Catalunya es queden sense feina i més de 1000 llocs de treballs dels professionals preparats per atendre’ls. Fa 30 anys que Catalunya va aprovar la llei d’integració social de les persones amb discapacitat ( LISMI).

Encara avui no s’ha assolit plenament ni per l’administració ni per la ciutadania catalana i ja es posa en risc, i ni es té en compte que s’està vulnerant ni més ni menys que una Llei !

Totes les Entitats, sense ànim de lucre, alerten que les conseqüències d’aquests pas durà a un retorn a la política de fa 20 anys, quan aquestes persones amb DI o trastorn mental els amagaven deixant-los dins les cases.

Ja s’ha traspassat la ratlla vermella abocant les conseqüències de l’ineptitud política sobre col•lectius fràgils i vulnerables que mai, repeteixo mai, no podran defensar els seus drets com a ciutadans, doncs la seva vulnerabilitat arriba a extrems que no poden discernir ni comprendre l’abast de la situació 

Comentaris

Farta de tanta hipocresia
3.

Cada dia anem pitjor. Aquests polítics que tenim es pensen que som burros, els ciutadans de carrer. Fa temps que s'estan tancant serveis que donen diferents entitats, ja que no tenen recursos econòmics. Solen ser serveis que fan molt falta a la població amb discapacitat (ja sigui intel·lectual o no), és una gran ajuda als familiars.
Farà si no fa no fa un any que es va tancar el Servei Respir que oferia l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer, servei que pel qual em consta anava molt bé als usuaris que hi accedien.

Missatge als polítics: Aviam si pensem amb tots els ciutadants (incloc a qualsevol tipus de col·lectiu), i no només amb els que us solucionen el què us importa a vosaltres.

cassanenc CASSÀ
2.

Encara estic esperant que els polítics que tant parlen de retallades, reestructuracions, reordenacions, etc, etc, etc, que el que representen al final són reduccions en els serveis als ciutadans, es retallin el sou d'una manera ostensible. Heu sentit vosaltres alguna noticia que digui: davant de la situació econòmica actual, tots els polítics del parlament (ja no dic els diPUTAts de Madrid, en ells no hi tinc cap esperança) han decidit per unanimitat reduir un 40% els sous dels parlamentaris i eliminar els sous vitalicis dels anteriors presidents de la Generalitat i del parlament.
Quan surti aquesta notícia potser començaré a pensar que alguna cosa està canviant.

cassanenc cassà de la selva
1.

Els nostres politics s´han tornat, diguin el que diguin, completament daltònics. No distingeixen els colors, no hi ha ratlles vermelles per a ells. L´objectiu de la quantitat a assolir en retallades els ha cegat i no tenen pietat de ningú. I no hi ha lleis que valguin, si molesten les canviaran. És patètic en tots els sentits.

Comenta aquest article