Cornuts i pagant el beure

Xavier Esteve Sanchez Director esplai El Trop

El proper dissabte 31 de gener el Moviment de Centre d'Esplai Cristians Catalans (MCECC) farà la seua assemblea general, i en allà es presentaran el tancament econòmic del 2014 i el pressupost del 2015. 

Aquest pressupost, que se pot descarregar lliurement de la web, deixa entreveure algunes partides i desviacions poc clares, i que cal que la direcció pugui aclarir. Com en són els 180.000€ que van integres a la Fundació Pere Tarrés, cosa que suposa el 20,27% del pressupost. Mentre que només 32.000€, el 3,3% del pressupost, es destinen a ajudes directes als centres.
En altres paraules, per cada 1€ que rep cada esplai des del Moviment, el mateix MCECC en dóna 1.190€ a la Fundació Pere Tarrés. I això només de forma directa. Clar que la Fundació ofereix serveis al Moviment, però el MCECC també fa sostenible el pressupost de la Fundació. Com els 73.500€ en lloguers d'espais que la Fundació ingressarà directament i que, si el MCECC no hi tingués aquest lligam, pot ser no ingressaria. O els costos de les publicacions, que són de 125.539,43€.
Si només entren 44.000€ en subscripcions (4.000€ menys que el pressupostat al 2014), com s'acaben de cobrir els 81.500€ que falten per arribar als 125.539€? Si enlloc de la revista es fa referència al MCECC i si és una revista de la Fundació, perquè el seu cost l'ha d'assumir el Moviment?
D'això se'n diu "ser cornuts i pagar el beure".
Quan el pressupost sigui més clar i el veritable objectiu del MCECC siguin els esplais i no les fundacions, aleshores si que molts esplais del Gironès podrem dir que som Moviment.
Mentrestant, ens quedem com estem.

Comentaris

Kin Cacau Cassà de la Selva
2.

Més o menys com els comptes de la Salle de Cassà, tot és opac, no hi ha transparència. Déu vos Guard.

Pere
1.

A aquesta fundació no se l'anomena també Fundació Pere Calés? Per algo cosa deu ser...

Comenta aquest article