Et trobarem a faltar, Pilar

NARCÍS MUNDET I ANGLADA Secretari de l'Entitat Gastronòmica de Cassà

El dimecres de la setmana passada vam celebrar una reunió de l'Entitat Gastronòmica de Cassà per parlar del dinar social que habitualment fem el darrer cap de setmana de juliol. La Pilar i en Quim van venir, com sempre, perquè la història de la nostra Entitat està íntimament lligada a la seva família. 

Els nostres primers actes, quan encara no teníem ni estatuts ni socis, van ser al garatge de casa seva; organitzàvem dinars i sopars i a la sobretaula ens passàvem hores parlant de gastronomia i de vins i de com podíem convertir aquest interès comú en l'eix vertebrador d'una nova entitat al poble.

En aquells moments jo sabia qui era la Pilar com a veïna de tota la vida de Cassà, ens havíem saludat sempre, però haig de dir que va ser llavors quan ens vam començar a conèixer de veritat. Vaig saber que era una persona amb una capacitat de treball extraordinària, perfeccionista i organitzada fins a l'extrem.

La Pilar es comprometia de veritat amb tot el que feia, ho hem viscut a l'Entitat i al Devissy. El Devissy no ha sigut només un mitjà per guanyar-se la vida sinó que ha estat un projecte personal que ha mostrat fidelment la seva manera de ser i de fer.

Però el compromís fonamental de la vida de la Pilar era la seva família. En Quim i ella eren una parella amb tarannàs diametralment oposats, que es complementaven i equilibraven de manera natural i sorprenent per tots els qui els tractaven.

Sempre que parlava d'en Cadanet es veia com l'estimava i com admirava i apreciava les seves qualitats personals. Els seus fills eren el seu gran amor i el seu principal orgull, en l'Albert hi reconeixia molt de la manera de fer del seu pare i en la Maria hi veia la seva sensibilitat i la seva energia per tirar endavant tot el que es proposava. I molt sovint ens parlava dels seus pares, dels seus germans , dels seus nebots perquè la família ho era tot per a ella.

Avui som aquí per dir adéu a la Pilar i tot ha estat tan ràpid i tan inexplicable que costa trobar paraules que serveixin de consol. Només et vénen al cap tristesa, impotència, injustícia,.. perquè la Pilar encara havia de viure moltes coses i no podem entendre perquè no en tindrà l'oportunitat. La seva mort ens fa sentir fràgils perquè ens demostra que tot pot canviar en un instant, que hem d'aprofitar el temps amb les persones que estimem, que no podem deixar els projectes per més endavant,.. En aquests moments no podem oblidar tampoc que encara que hagi acabat abans d'hora la vida de la Pilar ha estat plena i feliç.

Ha tingut una família amb qui ho ha compartit tot fins al final. I aquesta família té uns fonaments sòlids, d'amor de veritat i continuarà endavant encara que ella no hi sigui. Cada dia l'esperava una feina que malgrat els maldecaps l'omplia i la feia feliç. I ha tingut amics, veïns, clients, coneguts, .. que l'hem apreciat i que hem vingut a acomiadar-la avui. Quan vagin passant els dies, pensar en la Pilar no serà pensar en la malaltia o la mort. Els de l'Entitat Gastronòmica la recordarem sempre activa, portant la veu cantant, amb el somriure sorneguer i la baieta a punt perquè tot estigués immaculat.

Els dinars socials, les matances del porc, els esmorzars de Santa Tecla, les fires de la caça, les sessions de tast, el viatge al País Basc i tantes sobretaules on hem parlat de tot. Tenim tants records que serà impossible d'oblidar-la.

Els companys de l'Entitat la tindrem present per sempre.

Adéu Pilar.

Els teus amics de l'Entitat Gastronòmica de Cassà

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article