DUES ONOMÀSTICQUES I UN CENTENARI

Un cosí cuba de cognom A. P. ESCRIURE

Aquests dies que hi ha tantes onomàstiques seguides i populars el Santoral, voldria destacar que el dia del Carme (Patrona dels Mariners). Aquest poble hi haguessin hagut per mesos 1 centenari més.

 Un home que va viure una vida de naixement a Riudellots de la Selva (La Selva) i van imigrar com tanta gent. El final va obrir un negoci que quan jo, era petit no n'hi havien gaires, el poble pintor de cotxes.
Cada vegada que anava a la casa; veia un garatge ple de cotxes i el patí de darrera encara n`hi havia més. Mentres ell treballa el garatge, el costat la seva esposa Montserrat, feia les coses de la casa que pertucaven de l'epoca.
Amb un fill casat i enfeinat i un jove fantàstica i enfeinada que no tenia hores per el seu ofici; primer el Carrer Major i després és va posar el costat del seu pare polïtic que havia nascut el 16-Juliol-1915.
Els dos celebraven amb un dia de diferència la seva onomàstica un el 25 de Juliol (Jaume)i l'altre el 26 de Juliol (Anna), amb el meu avi eren de la mateix quinta nascut el 21-MARÇ-1915 a Llagostera per adopció.
Els veïns dels meus avis era el germà d'aquest Sr. Jaume Sayols Gúell (que quan en fa fer 99 anys van dir s'havia de celebrar els 100 anys. Però el dia de Sant Pau ermita, 25-Gener-2015, pocs mesos abans ens va deixar).
Això si varen poder celebrar el meu Sant i el cumpleanys de l'Anna que per cert portem el mateix cognom i sempre ens em dit com cosins sense ser-ho de vora, però de lluny qui sap; perquè els origens dels seus lligams amb els meus.

Qui sap? i les mateixes inicials A. P. (Quines coses a la vida). Felicitats. Anna; anticipadament per la teva onomâstica en un diumenge aquest any.

Un record en Jaume i el meu avi Joan alla a on siguin. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article