Resposta a "Recordant Can Tramuntana"

Cineclub Vuitimig Entitat

Benvolguts Jordi i Elisabet,
Un cop hem llegit el vostre escrit, us passem la resposta del Cineclub Vuitimig, entitat organitzadora de l´acte de record a Can Tramuntana.

Aquesta activitat ha format part de la programació de la MACCA 2016. Es una de les propostes de la Mostra d´Animació i Curtmetratges i consisteix  la projeccció de videoclips gironins al bar del Centre Recreatiu el divendres, acompanyat del concert d´un músic a qui hem vist en una de les pel.lícules presentades.Es el tercer any que es fa, és original -no la veureu gaire enlloc més al nostre país , i tenim la voluntat de potenciar-la.

En tractar-se de vídeos musicals gironins, és voluntat nostra afegir-hi imatges vinculades amb Cassà, ens fa il.lusió que el nostre poble hi sigui present. L´any passat vam projectar una pel.lícula  recuperada poques setmanes abans del mític conjunt musical Els Estels Blaus, va agradar molt. En l´actual  edició vam veure la coincidència d´incloure el clip basat en la cançó d´Antoni Mas, La botiguera, sobre Can Tramuntana -tot i ser filmat en un altre lloc, amb el tancament de la botiga el mateix cap de setmana de la MACCA.Per aquest motiu, ens va semblar oportú tenir un record per a l´establiment.No és missió del cineclub fer un homenatge a les botigues locals, les que tanquen i les que no tanquen, però vam considerar atractiu lligar aquesta fet casual en el temps.

Vam parlar amb els últims responsables de la botiga. Ens van assegurar la seva assistència. Vam demanar si la Maria podia venir, tot i ser difícil: una persona de 92 anys no ho té fàcil per desplaçar-se allà on sigui a quarts de 12 de la nit. Ens van assegurar que no. Tot i això, la placa lliurada porta el nom deCan Tramuntana, sense especificar cap persona en concret.

Ens sap greu que us hàgiu sentit ofesos per com ha anat tot plegat, res més lluny de la nostra intenció com a organitzadors. Recollim el vostre oferiment de seure un dia amb la Maria i que ens expliqui coses: el diumenge, l´últim dia de Can Tramuntana, vam filmar  la botiga i el magatzem de davant per poder tenir un record visual, el qual es pot complementar amb les explicacions de la Maria. Una vegada ha passat la MACCA ja tenim temps de preparar un bon vídeo, tant la Maria com la clientela i el poble de Cassà s´ho mereixen.

Aprofitem aquest text per deixar clar que l´organització de la MACCA correspon al Cineclub Vuitimig i als nombrosos col.laboradors i entitats que la fan possible, l´Ajuntament de Cassà dóna suport econòmic, com fa amb altres manifestacions culturals del poble, però no es pot considerar part implicada en un cas com aquest.

Moltes gràcies per la vostra atenció,

Cineclub Vuitimig

Comentaris

Jordi Fusté i Elisabet Valentí
1.

Benvolguts companys del Cineclub Vuitimig.

Agraïm moltíssim el vostre aclariment, i agraïm també la tasca que feu per la cultura i pel poble.

Entenem que no en sou responsables, ja que segons bé expliqueu. es va comunicar. El cas és que qui va decidir que no hi aniria, no li va ni comentar a ella o a la seva cuidadora, que seria qui hauria de decidir al final.

En tot cas, gràcies igualment per l'atenció per aclarir tot, i felicitats una vegada més per la vostra tasca.

Salutacions.

Comenta aquest article