P0 a Cassà?

Mares 2016 -

Amb sorpresa llegeixo el  titular del Cassà Digital que l’Ajuntament finalment ha decidit obrir places de P0 a la Llar d’Infants. Crec que hi falten alguns matisos:

Després de que es recollissin firmes un any enrere i que algunes mares anéssim a parlar amb l’alcalde, ens van confirmar que si quedaven places lliures de P1 i P2 s’oferiria P0.

Finalment, va quedar una aula lliure i ens va semblar que el problema s’havia resolt. Però no va ser així:

La llar d’infants ofereix només horari de matí (de 9h a 12h) a un preu de 240€ (si hi havia menys de 5 inscrits, passava a ser de 300€!) i ÚNICAMENT per a majors de 8 mesos. És a dir, tenint en compte que el curs comença al Setembre, només els nens i nenes nascuts al Gener i Febrer del 2016.

La baixa per maternitat/paternitat s’acaba als 4 mesos. Què fem els que tenim mainada d’entre 4 i 8 mesos o aquells que treballem també a la tarda?  Aquest “servei” no ens ofereix cap solució.

Ens  veiem obligats a portar-los fora del poble amb l’inconvenient que això suposa, tan en el desplaçament, com en l’obtenció de plaça (lògicament tenen prioritat els empadronats).

Pobles més petits com Llagostera disposen d’aquest servei amb uns horaris més amplis, més places, preus més socials i accepten nadons a partir dels 4 mesos.

Amb tot això, se’m fa estrany veure el ressò que se’n fa des de l’Ajuntament.  S’ha posat el carro davant dels bous, a corre-cuita i amb comunicacions d’última hora.


Mentrestant decidim què fem amb els 35.000€ dels pressupostos participatius, els pares i mares cassanencs seguirem fent mans i mànigues perquè fora del poble, tinguin cura dels nostres fills.

Comentaris

GN Cassà de la Selva
1.

No sé què passa amb la Llar d'Infants Municipal de Cassà... els números mai surten... Alguna cosa passa amb la gestió de la Llar. Potser seria bó que demanessin consell consell i/o aprenguessin alguna cosa de les llars municipals veïnes, en lloc de desacreditarles...

Comenta aquest article