Ajuntament obliga un minusvàlid a pagar 4 anys per entrar a casa seva

JOSEP Mª VILÀ BRUGUÉ MINISVÀLID

L'ajuntament de Cassà de la Selva, basant-se amb la selva Ordenança fiscal número 38, obliga a un minusvàlid a pagar 4 anys de gual, per bé que no pot accedir de cap alta manera a casa seva perquè la vorera no fa 50 cm i la pendent del carrer és excessiva (carrer no accessible).

 El minusvàlid mai ha sol·licitat una plaça d'aparcament individualitzada (tot i que en té dret) perquè tampoc podria accedir al seu habitatge per la vorera, doncs sempre ho ha de fer lligat al seu vehicle entrant per la porta del garatge.

Que ara l'ajuntament li vulgui cobrar per un tema que no té ni sap resoldre... TÉ COLLONS !

Evidentement com que municipalment s'han desestimat totes les al·legacions presentades s'ha presentat la corresponent denúncia a la Direcció General d'Igualtat que és qui pot multar i sancionar l'ajuntament per no complir amb la llei d'accessibilitat.

Malauradament, aquestes multes les paguem entre tots per una mala pràctica política social d'aquest adjuntament, que presumeix de promoure una mobilitat sostenible i unes polítiques socials que a l'hora de la veritat brillen per la seva absència. Us animem a agafar una cadira de rodes (o en el seu defecte un cotxet) per intentar fer una volta pel municipi !

Senyor Alcalde, vostè si vol també pot, però el primer impediment que trobarà serà poder accedir al seu propi ajuntament per una rampa que no compleix amb les condicions tècniques de la llei d'accessibilitat.

Comentaris

Ajuntament de Cassà
1.

Benvolgut Josep Maria Vilà,
Precisament perquè treballem intensament perquè Cassà tingui unes bones polítiques socials, en el moment que vàrem rebre les seves al·legacions, tal i com ja sap, vàrem procedir a modificar l’ordenança fiscal número 38 aprovada des de feia anys amb el punt que vostè menciona. Concretament aquesta modificació es va aprovar al ple municipal del mes de juny i des de llavors que ja no es dóna la situació que vostè explica a aquest missatge. Malgrat tot, l’Ajuntament no té la potestat de poder anul·lar el pagament de 4 anys de gual perquè l’ordenança d’aquell moment estipulava que el pagament s’havia de fer efectiu inclús en el seu cas. El consistori actual ha tingut i té la ferma voluntat de solucionar el seu cas per tal que ciutadans com vostè no es trobin amb situacions similars i així s’ha fet.
Referent a l’accessibilitat de la via pública de Cassà, té raó que encara hi ha molt camí per fer. No obstant, progressivament anem arreglant voreres per aconseguir que hi hagi al màxim de camins accessibles al municipi. La rambla Onze de Setembre és un exemple, els camins escolars fets l’estiu passat un altre i properament tots els arranjaments del barri vell en seran un altre ja que aconseguirem que els carrers siguin a un sol nivell.
Moltes gràcies per la seva comprensió. Restem a la seva disposició.

Comenta aquest article