"Pipicans", parcs per a gossos

Yaël Fibla Esteban alumne

A continuació exposaré la meva opinió sobre els diversos “pipicans” que hi ha al nostre poble, la seva utilitat i possibles millores.

En primer lloc, tenir una zona d’esbarjo per a les nostres mascotes, on aquestes puguin córrer lliurement i socialitzar amb altres gossos, és un factor positiu i de bastant utilitat per als conciutadans del nostre poble, a part que localitza una zona determinada per a que els gossos facin les seves necessitats, en comptes de fer-ho en zones verdes o al mig del carrer, permeten un poble més net.

En segon lloc, tot i la gran utilitat que les zones presenten, aquesta queda oblidada per les pèssimes condicions higièniques que s’hi troben, tant per la manca de cura per part d’aquests que la usem com per la manca de manteniment per part de l’ajuntament, com per exemple els arbustos i plantes que hi creixen i que no són talats fins al cap de sis mesos aproximadament, que permeten la formació de racons on els gossos arriben i els amos no, fent que junt amb les diverses restes que hi ha pel terra, impossibiliti la recollida dels excrements de l’animal.

Finalment, la manca o limitada il•luminació de la zona en les primeres i últimes hores del dia, ha causat que moltes persones renunciïn a utilitzar aquest espai. Per aquests fets que acabo de citar, crec que la construcció d’aquests parcs augmenta la qualitat del nostre poble, però el mal ús que en fem les persones i la mala qualitat de les instal•lacions ha produït que aquestes zones, que de bon principi eren una bona idea per millorar el nostre poble, no siguin tot lo aprofitables que podrien ser.

Yaël Fibla Esteban,
Cassà de la Selva

Comentaris

silvia cassà de la selva
1.

Estic totalment d'acord amb el teu comentari. Sóc usuaria habitual dels parcs de gossos i normalment l'estat de bruticia en el que es troben , és lamentable. Recordo que els excrements de gossos poden contenir larves de diferents paràsits intestinals, fent de aquesta bruticia un problema sanitari pels nostres gossos i per nosaltres mateixos. Cer és que la gent és molt bruta. Moltes vegades netejo més excrements dels altres que de les meves gosses, però també és cert que a on no arriva el civisme, ha d'arrivar l'ajuntament. També seria important iluminar bé tot el parc, ja que la gent que els treu de nit, és probable, que no poden veure el lloc de les deposicions.

Gràcies per la atencio

Comenta aquest article