Ens envolta la igualtat?

Yaël Fibla Esteban Estudiant

El 2017, 55 dones varen ser assassinades a España a causa de la violència domèstica, i no sembla ser que aquesta xifra es quedi enrere aquest 2018, ja que en els 2 mesos que portem d’aquest any ja han mort 6 dones pel mateix motiu. 

Continuaran aquests valors augmentant o la generació de joves actuals farà que aquests comportaments acabin? Els joves d’avui en dia segueixen estant masclistes, això és una realitat que no es pot canviar. Més d’una vegada hem pogut sentir nois de la nostra edat dient “ tu no pots jugar a futbol amb nosaltres perquè ets una noia!” o jo mateixa he pogut veure com un noi pegava a la seva parella al carrer deixant un sentiment d’impotència dins meu.
És cert que cada vegada som més conscients del que ens envolta i el respecte per les dones augmenta, però res nega el fet de que estem criats per una societat malauradament masclista, i caldran molts anys perquè aquests comportaments quedin eradicats. Així doncs, uns joves els que encara no es prenen seriosament la bretxa salarial, les víctimes de violacions, els feminicidis o la por que podem sentir a sortir al carrer a certes zones pel que ens pugui passar, clarament segueixen influenciats per una mentalitat masclista. Però és temps de canvis, i cada vegada més persones s’estan unint a aquesta lluita per la igualtat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article