Els cables de telecomunicacions

Anna Cassanenca

Disculpeu, no soc del ram: les companyies de telecomunicacions, fibra òptica... poden clavar els cables per on volen? Han de demanar permís ? Els poden deixar "pengim penjam"? Calen dotze cables? L'ajuntament ho controla? (Ex. C/. Indústria. El cable que varen passar ahir l'han enganxat amb brides des plàstic i no està tensat). Gràcies!

Comentaris

LLUIS CASSA DE LA SELVA
9.

A part del comentat dels cables per les façanes, que sens dubte és el més greu, no estaria de més que se li obligués a la companyia corresponent a recollir totes les restes que deixen en les voreres, cargols, restes de brides, cables etc.
Crec que l'ajuntament ha de prendre mesures abans que aquesta companyia hagi acabat amb els treballs.
Es farà alguna cosa sobre aquest tema ????

Emili Cassà de la Selva
8.
Respecte a l’estesa de cables per les façanes, sense autorització dels veïns, em faig les següents preguntes i una reflexió:

1.- En cas de fer obres a la meva vivenda, vindran gratuïtament a enretirar les línies ?
2.- Si per qualsevol incident propi aquests cables es veuen afectats o malmesos, qui és el responsable ?
3.- La Llei General de Telecomunicacions que regeix aquesta estesa de cables diu, en el seu article 29: "Los operadores tendrán derecho, en los términos de este capítulo, a la ocupación de la propiedad privada cuando resulte estrictamente necesario para la instalación de la red en la medida prevista en el proyecto técnico presentado y siempre que no existan otras alternativas técnica o económicamente viables". En aquest cas és així ?

4.- Qualsevol operació a la façana de la meva vivenda es veurà afectada per la presència d’aquests serveis i encarirà qualsevol feina en la mateixa.
Ramon
Hagués anat bé que aquest ban de l'ajuntament s'hagués fet públic abans de que les companyies passessin els cables. Al nostre carrer tampoc cap dels veïns a qui he consultat els han demanat permís. Com que no saps a que tens dret, els deixes fer i ja està, i verdaderament a molts carrer és una pena com estan les façanes plenes de fils. I m'agradaria saber si realment tots fan servei.
-Si cada vegada hi ha més operadores, vol dir que totes tenen dret a passar cables? Si és així podran passar vint cables més?
-No es pot fer un sistema en que els cables quedin unificats?
-Si una companyia deixa d'operar, no he vist que mai treguin els cables.

No sé, tot plegat dona la sensació de molta deixadesa.
En resposta a Ramon
Anna Cassà
7.

Ramon, jo també he enviat una resposta amb la mateixa conclusió i crec que frase: "No sé res!".

Salut!

Ajuntament de Cassà de la Selva
Benvolgudes, benvolguts,
El dia 6 de setembre vàrem publicar un BAN informatiu que tracta els aspectes que plantegeu als vostres comentaris. El copiem perquè disposeu de tota la informació i us emplacem a dirigir-vos als Serveis Tècnics de l'Ajuntament en cas que hagueu tingut algun problema amb l'empresa Másmovil amb la qual estem en negociacions perquè arreglin totes les instal·lacions que no compleixen amb el que havíem establert.

L’ Ajuntament de Cassà va concedir l’autorització per al desplegament de la xarxa de telecomunicacions (fibra òptica) a Másmovil amb les condicions següents:
1.- En el cas que les connexions hagin de passar per façanes de propietat privada, l’empresa ha d’obtenir el permís signat de la persona propietària de cada edifici.
2.- En el cas que les connexions hagin de passar per façanes de propietat privada, aquestes connexions han de seguir el traçat de telefonia existent.
Si en el vostre cas no s’ha complert alguna d’aquestes condicions, comuniqueu-ho als Serveis Tècnics de l’Ajuntament de Cassà (972 460 005) i presenteu la vostra reclamació a l’empresa Másmovil (reclamacionsmasmovil@zenerlan.com, 610 508 092).
L’ Ajuntament de Cassà realitzarà les actuacions necessàries per gestionar les reclamacions.
Moltes gràcies.
En resposta a Ajuntament de Cassà de la Selva
Anna Cassà
6.
Gràcies per la vostra resposta. No és que la companyia hagi causat algun problema determinat, és perquè com a propietari d'un habitatge, vas veient que van clavant cables i ningú dona cap explicació de res. Arregles/pintes la façana i al cap de poc la trobes plena de forats i claus (no sé com es diuen), clavats de força molt matussera. Fins a llegir la vostra resposta no he sabut que tenim dret a que se'ns demani permís per escrit, però, t'hi pots negar? I si dius que no? Realment hi ha alguna regulació sobre aquest aspecte? I si hi ha 5 companyies més que vulguin passar cables, vol dir que t'ompliran la façana? Ja vaig dir en el primer escrit que no hi entenc res, i que potser per algú és un tema banal, però amb el negoci que fan les companyies sembla que se'ls podria exigir quelcom més.
Les companyies paguen res a l'ajuntament per ocupar les façanes?. No sé... per sort o desgràcia no en sé res.
M Mercè ( veïna decebuda)

M´hi afegeixo. No hi ha dret com deixen les façanes. Cada companyia el seu cable, i cada companyia la seva caixa de connexions,sense permís.Hi ha façanes amb tres /quatre caixes L'Ajuntament ha donat l'autorització,, sembla ser que tenen un full informatiu preparat per donar als veins ( a mi no m'ha arribat, ni a cap veí del carrer), el vaig haver de recollir del mateix Ajuntament. Si l'Ajuntament és qui dona permís, crec que també és qui ha de supervisar que les instal.lacions quedin correctes. En aquesta informació hi ha tres apartat: El primer resumit diu que l'empresa ha d'obtenir un permís signat de la persona propietària de l'edifici. L'heu signat vosaltres? Jo no. Per això faré una reclamació a l'Ajuntament ( no ha avisat a la població) i a la companyia. No crec que en tregui res, però ho provaré.


En resposta a M Mercè ( veïna decebuda)
Ramon Cassà
5.

L'ajuntament fins ara mai ha fet res per controlar-ho, sinó les façanes no estarien com estan. Una vergonya. Campanyes per arreglar façanes però sobre això descontrol total. I no ve d'ara, des de sempre. Quans en passen per cada habitatge i de que son no ho sabem.

Comenta aquest article