capçalera referendum


PREVISIÓ D'AVUI

Màxima: 35 Cº
Mínima: 18 Cº
sol
PREVISIÓ DE DEMÀ

Màxima: 25 Cº
Mínima: 16 Cº
Matí
Tarda

DISSABTE, 23 SETEMBRE 2017 | 05.39hh

Editorials


El compromís ciutadà del PAM


DILLUNS, 7 MARÇ 2016. 19:45h
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional
carregant Carregant








Un total de 145 accions integren el Pla d’Acció Municipal,. Una programa elaborat per l’equip de govern que) defineix quins són els objectius, les línies a seguir, les intencions i les accions més rellevants que configuren l’acció del Govern municipal de la legislatura 2015-2019, segons manifesta el mateix ajuntament.

El PAM ve a ser com un programa electoral si bé a un nivell superior d’actuació, tota vegada que  fa un pas endavant i posa a l’abast del ciutadà el compromís assumit per l’equip de govern a l’hora de tirar endavant les promeses formulades durant la campanya electoral; d’alguna manera del PAM ve a ser una ratificació i un compromís púbic de complir amb allò que s’havia promès durant la campanya; així la gent podrà començar a deixar de dir allò tan habitual que un cop fet la campanya  s’obliden de totes les promeses fetes.

En aquest cas, l’equip de govern de l’Ajuntament de Cassà està decidit a fer realitat les seves promeses i ha començat fent públic i establint el compromís  davant el ciutadà de complir amb els programes, accions, intencions i voluntats que integren aquest Pla d’Acció Municipal per al període 2015/2019.

Més enllà dels continguts específics del PAM el més important és que per primer cop al nostre poble hi ha un govern municipal que s’atreveix a posar blanc sobre negre i especificar exactament allò que pensa fer durant els quatre anys que estarà a l’Ajuntament. Ja d’entrada és la millor notícia que es podia tenir; així el ciutadà li podrà reclamar, quan sigui l’hora, si s’escau, que no només no ha complert el que havia anunciat al seu programa electoral sinó que tampoc no ha tirat endavant amb el publicat al PAM.

Però també cal tenir en compte que el PAM està redactat a partir de les necessitats i realitats de l’ajuntament de Cassà per la qual cosa al costat d’actuacions que sembla clar que es fan per complir-se i per  què siguin una realitat en els propers quatre anys, també hi ha un seguit d’accions que expressen més que ganes d’acció, més aviat la voluntat o el desig de poder fer algunes coses que fins ara no estaven previstes.

En aquest sentit en el redactat del PAM s’abusa de l’ús de verbs de significat més subjectiu que objectiu i que en el fons no acaben de comprometre als que els utilitzen: Estudiar, consolidar, afavorir, donar suport, impulsar, reactivar... són paraules que van perdent sentit ja que en el fons expressen més aviat un desig que no pas un actuació ferma. Caldria anar eliminant d’aquests plans aquests tipus de redacció i en general abolir-lo de tots els programes electorals, ja que a l’hora de la veritat acaben en poca cosa quan xoquen amb la realitat del dia a dia. Més val assumir que no es pot fer una cosa que no amagar-se en el subterfugi de que s’ha “promogut” determinada acció que en el fons no ha portat enlloc.

En tot cas l’Ajuntament actual ha tingut clar que per garantir el suport de la ciutadania cal que es vegi què es vol fer, com es vol fer i quan es vol fer, per la qual cosa cal agrair l’esforç de sinceritat i l’exercici de transparència que representa  redactar i fer púbic aquest Pla d’Acció Municipal i tot el que representa d’esforç de síntesi i de valoració de la vida local.
Al 2019 serà hora de passar-hi revista i ratificar si realment se n’han complert els objectius.


Lectures 11673 lectures  comentari Cap comentari



Comentaris


No hi ha cap comentari




Comenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.

La direcció del web cassadigital.cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg. Veure la normativa
Previsualització del comentari

La direcció del web Cassà Digital de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg. Veure la normativa

Vídeos

<

InformaciÛ díinterËs al ciutad‡: #



giny

giny

giny

giny

giny

Entitats

1.11.2016. 00:00h

NOU COORDINADOR A L'ESCOLA DE TENNIS

  ÁLEX CONDOM GÁMEZ , NOU RESPONSABLE DE L’ESCOLA DE TENNIS Va començar a primers de ... Llegir més

Lectures 818 lectures   Comentaris Cap comentari
17.10.2015. 20:34h

GRÀCIES CASSÀ !!

 L’ONCOTRAIL ES CONSOLIDA I RECAPTA MÉS DE 90.000 EUROS El 3 i 4 d’octubre es va celebrar amb gran ... Llegir més

Lectures 1184 lectures   Comentaris Cap comentari
21.11.2014. 20:18h

Guspira Teatre emprèn la temporada tardor-hivern.

Després de l’estrena de la nostra darrera obra, Sopar Fred, a finals de febrer d’enguany, ja teníem ... Llegir més

Lectures 1458 lectures   Comentaris Cap comentari

Visita totes les entitats



giny

Els blocs

16.09.2017. 18:15h

Tenim un futur per construir i un passat per recordar. I el present per fer possible una cosa i l’altra

El dia 1 d'octubre estem convocats a decidir el nostre futur, plens d'il·lusió i esperança, sense lloc ... Llegir més

Lectures 77 lectures   Comentaris Cap comentari
28.01.2017. 00:00h

Ja comença a ser l'hora

Ara s’ha destapat la caixa dels trons i el missatge que feia mesos que Santiago Vidal anava pregnant pels pobles i ... Llegir més

Lectures 766 lectures   Comentaris Cap comentari

Visita tots els blocs



giny

giny

publicitat
Anunci nuria herrero març 14

Galeries

  • El Sajama, des de les seves aigües termals, un regal de la muntanya després de la seva conquesta

    El Sajama, des de les seves aigües termals, un regal de la muntanya després de la seva conquesta

Les notícies...





publicitat

baner



Cartes dels lectors

Els d'aquí també ens collonen??.

Un emprenyat ––-

He inscrit a un familiar al taller de “gimnàstica suau” al CENTRE CULTURAL SALA GALÀ. La inscripció la hem fet “EN LÍNIA” tal com indica la informació ...

Llegir més
Lectures 153 lectures   Comentaris Un comentari






Etiquetes



generalitat © cassadigital.cat, 2017 | qui som | crèdits | avís legal | publicitat | contacta