Per fi ha arribat l'hora de la veritat

Editorial

Ara ja va de veritat. Amb la col·locació de la primera pedra i l’inici de les obres es pot dir que la piscina coberta de Cassà ja no te marxa enrere. El retard que ha tingut la construcció d’aquesta infraestructura és considerable, ja que les primeres previsions anunciaven que el 2007 la nova instal·lació ja podia estar en funcionament.

 Ara ja ens anem a finals del 2010 i cal esperar que els terminis es compleixin, tota vegada que els processos a seguir d’entrada ja no són tan susceptibles de crear nous retards. De moment s’ha fet un espectacular acte per posar la primera pedra -amb la presència de tantes autoritats semblava que estàvem en plena campanya preelectoral- i cal esperar que el ritme de totes les que s’han d’ana posant tot seguit segueixi el ritme adequat.

Tot aquest llarg procés de preparació de l’obra no ha estat gens avorrit i ha estat un dels elements claus en la polèmica municipal dels darrers mesos. Opinions i propostes per a tots els gustos s’han anat vessant al llarg dels darrers tres anys fins arribar a una solució que té el consens de la majoria de l’equip de govern municipal, que representa també la majoria dels ciutadans que van anar a votar en les darreres municipals. El que havia estat una idea inicial mirada amb una certa reticència va ser assumit per tots els grups municipals en el programa electoral de fa més de sis anys i encara que en un primer moment la unanimitat semblava que podria ser la clau per tirar endavant el projecte durant els quatre anys de l’anterior legislatura no es va avançar prou i el consens inicial es va anar perdent quan la idea va anar agafant forma i el que semblava un projecte engrescador i factible va passar a ser a ulls d’alguns una mica massa ambiciós, desproporcionat per a les necessitats del poble i econòmicament inviable per aquella empresa que el volgués explotar.

En les eleccions del 2007 CiU no va aconseguir la majoria absoluta necessària per tirar endavant el projecte que va presentar poques setmanes abans de les eleccions amb un DVD espectacular i això va provocar que des de l’oposició es veiessin amb força per demanar un canvi de rumb en el projecte de piscina. CiU va intentar arribar a un acord, va rebaixar una mica les seves pretensions inicials, però l’obra de la piscina no va trobar el consens necessari per tirar endavant i la paràlisis d’aquest projecte va ser una de les «P»  que des dels tres grups de l’oposició es van posar sobre la taula a l’hora de presentar la moció de censura (les altres dues, recordem, van ser el POUM i els pressupostos).

En un any i mig el nou equip de govern (ERC + PSC + Alternativa) ha agafat el projecte de la piscina i li ha donat la volta per aconseguir que  els grans dubtes que tenien no fossin un obstacle massa fort per continuar amb la idea de posar a l’abast dels cassanencs una piscina coberta. Serà mes petita, més barata i, en principi, més viable per a l’empresa que l’hagi d’explotar. No suposarà cap cost suplementari a l’Ajuntament i permetrà que el projecte que estava encallat en un atzucac complicat agafi un nou camí amb uns objectius més d’acord amb la situació econòmica actual i la que es preveu en els pròxims mesos. La decisió presa per l’equip de govern ha estat rebutjada per CiU que es manté ferm en pensar que el que projecte inicial era el millor, el que convenia a Cassà i amb una superior qualitat  que hagués donat l’impuls necessari per fer rendible la nova instal·lació.

El temps ho dirà però la veritat és que després de veure el resultat de les eleccions del 2007 estava clar que les propostes de CiU no podrien tirar endavant si no eren consensuades amb algun altre grup Al final els altres tres grups van saber posar-se d’acord i en els mesos que porten governant ha demostrat tenir el seny necessari per superar les seves  opinions personals -i, en algun cas, les promeses electorals- inicials per resoldre un problema que tenien sobre la taula i que calia afrontar amb totes les cartes. Ho han fet amb aquesta voluntat i ara només falta esperar que els objectius es compleixin.

El ciutadà ha de poder opinar

Com en tants altres municipis de Catalunya, cassà de la selva tindrà l’oportunitat de manifestar que pensa sobre el futur del nostre país, quan el pròxim 13 de desembre es faci la consulta popular  sobre la independència de Catalunya. L’enrenou aixecat a Arenys de Munt ha esperonat a molts altres entitats de diferents municipis del país a endegar processos semblants per recollir l’opinió dels ciutadans.

I es que això és el més important: donar la veu al cassanencs i cassanenques perquè puguin expressar-se lliurement sobre un tema. Segurament no hi ha unanimitat sobre com ha d’establir-se la relació entre Catalunya i Espanya en el futur, però és bo que el ciutadà puigui manifestar-se lliurement sobre aquest tema i la unanimitat sobre la validesa  de demanar l’opinió no hauria de ser posada en dubte. Segurament hagués estat molt bo que tots els cassanencs també haguéssim pogut anar a votar sobre què pensem de la piscina o del Centre d’Arts Escèniques.

Haguéssim tingut un motiu de debat prou interessant i els nostres polítics haguessin demostrat una sensibilitat vers els votants que és el que tantes vegades trobem a faltar.

Comentaris

baixar del burru Cassà de la Selva
7.

el primer que ha de tenir clar un partit quan no obté la majoria absoluta és que haurà de pactar amb algun altre i això significa renunciar a part del seu programa i acceptar part de l'altre.

això es va fer a Cassà o els que tenien més regidors varen voler fer passar pel tub als altres?

lacasadelabomba.blogspot.com Cassà de la Selva
6.

Les coalicions en sí, no son un problema. CDC i UDC en són una, i es presenten junts a les eleccions. Així tothom sap què vota...

Justament perquè he sentit a parlar i opinar els votants del PSC a Cassà no entenc (bé, si que ho entenc) com poden estar governant junts.
I amb aquest equip de govern coaligat no veig que hagi millorat res a Cassà, a Girona(diputació) o a BCN (Generalitat).
El que si incrementa ès l'abstèncio...sí a les coalicions Cassà de la Selva
5.

Ep¡ I qui no recorda que la primera alcaldia de C. i U. de Cassà, 1979-1983, alcaldessa per cert, ho va ser amb el vot de cinc regidors de C. i U. i dos d'U.C.D.? i qui no recorda que tot va acabar com el rosari de l'aurora? hem de tornar a parlar del vot de censura, i del perquè s'hi va arribar?
Una coalició, amb més regidors, mai serà perdedora. Amb el temps, s'entendran o no; en tot cas hauran de refer la coalició per aconseguir una majoria absoluta, o governar en minoria. Així ho va intentar C. i U. a Cassà el 2007, i així li va anar.

P.S.E. Cassà de la Selva
4.

Que hi ha algú afí a C. i. U. que no recorda que la segona legislatura (1983.1987) en Dausà, de C. i U., va obtenir l'alcaldia gràcies als vots del P.S.C? No era un tripartit, però quasi quasi ho va arribar a ser. Ho recordeu? Qui no ho recordi que pregunti.

lacasadelabomba.blogspot.com Cassà de la Selva
3.

Doncs que Déu (o qui sigui) ens guardi d'acosturmar-nos a tripartits de perdededors. No veig que avancem enlloc on hi ha arrapats a les poltrones cap d'aquets invents. Ans el contrari, la degradació avança

Prefereixo l'homenot de Palafrugell que deia que en Montalban i en Jímenez Los Santos són el mateix en essència.

Comenta aquest article