Nova normativa sobre la publicació de comentaris a cassadigital.cat

Editorial

Ja fa uns mesos des de la coordinació de la web vam anunciat la necessitat de regular els continguts que apareixen a la web en l'espai destinat als comentaris dels lectors. La nostra proposta era aconseguir que els propis col·laboradors anessin entenent com han de ser aquest comentaris per garantir que el resultat de la seva publicació fos un diàleg obert i constructiu.

 Vam optar per mantenir l'opció de publicar anònimament els comentaris, però el resultat d'aquests mesos de prova no han estat satisfactoris.

L'empar en l'anonimat només serveix per la proliferació de comentaris injuriosos, insultants, i en línies generals poc positius per a un dels principals objectius de la pàgina: fomentar el diàleg.

Pensem, com molts lectors, que moltes vegades la millor resposta a l'insult d'un anònim és no contestar-lo, però des del moment que el publiquem deixem de fomentar aquest diàleg.

Durant aquests mesos hem eliminat, abans de publicar-los, molts de comentaris que podien ser clarament injuriosos o calumniosos, però tot i això, bona part dels que hem publicat també han ferit l'honor de moltes persones que es poden haver sentit directament o indirecta atacades o ferides per algunes versions allunyades de la realitat que es publiquen a la web.

Altrament, en alguns casos aquests escrits podrien ser constitutius de delicte i implicar de manera indirecta els promotors de la web.
 
Per això i considerant que continuar amb la línia actual no s'afavoreix el diàleg, des de la direcció de cassadigital hem acordat prendre una sèrie de mesures que es posen en marxa a partir del dia 1 de gener:
  • Tots els comentaris que es publiquen a la web han de ser enviats per persones que estiguin identificades pels coordinadors de la pàgina. Per això, si bé s'admetran comentaris que surtin publicats amb pseudònim, caldrà que el seu autor enviï el seu nom, DNI, correu electrònic i telèfon (mòbil amb preferència) que l'identifiqui clarament.
     
  • Les dades facilitades es podran confirmar des de l'administració de la web i no es facilitaran als particulars; però sí estaran disponibles per si cal informar-ne a alguna autoritat judicial.
  • S'eliminen de la web tots els comentaris publicats fins al moment.
 
Igualment, demanem als autors dels comentaris que s'esmercin en l'ús d'un llenguatge gramaticalment correcte per afavorir la qualitat general del web. Amb els correctors que habitualment es fan servir als ordinadors actuals es pot aconseguir aquesta mínima qualitat que serveixi per normalitzar el català que es fa servir al web.

Altrament, aquestes mesures aniran acompanyades d'altres accions especialment destinades a preservar el dret a la pròpia imatge en compliment del previst a la llei de protecció de dades.
 
Amb aquestes mesures esperem poder continuar garantint la possibilitat de manifestar lliurement la seva opinió a tots els cassanencs i cassanenques que ho desitgin, afavorint al mateix temps la creació d'un marc de diàleg constructiu i profitós per als lectors.
 
Gràcies a tots pel vostre suport i fidelitat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article