Un any ple de reptes

Editorial

Aquest any 2010 l’Ajuntament de Cassà haurà d’assumir uns reptes molt importants que poden ser decisius per marcar el futur del poble en els propers anys. Cassà de la Selva haurà d’afrontar un volum d’inversions destacat que haurien de significar una millora radical en els serveis que s’ofereixen als ciutadans i que al mateix  temps exigiran un gran esforç i dedicació d’esforços per assolir els objectius previstos.
Acabar la piscina coberta, posar en marxa la restauració de can Trinxeria i iniciar la construcció del nou centre d’arts escèniques a la nau polivalent, son els tres grans reptes urbanístics que té en marxa l‘Ajuntament de Cassà i que haurien de marcar l’agenda local durant els propers mesos.

Aquests projectes exigiran una inversió econòmica important, que anirà compensada pel suport de les institucions que hi donen suport i que permet que les obres que s’hi facin -que revertiran en uns bons equipaments per als ciutadans- tinguin un cost relativament petit per a Cassà.

Els ajuts d’Europa, l’Estat i la Generalitat són prou importants com per aprofitar l’oportunitat i endegar aquests projectes si bé el dubte està en saber si l’Ajuntament de Cassà tindrà la capacitat de posar-los en marxa  gairebé de manera simultània i aconseguir que es segueixin els ritmes necessaris per  assolir-ne la seva culminació en els períodes previstos.

Si hem de ser sincers vist  com està funcionant la construcció del pavelló  esportiu P3 a l’antiga pista coberta, no es pot ser gaire optimista en quan a l’acompliment dels terminis previstos per  a l’execució de les obres. Aquests treballs, finançats pel pla estatal van tenir un procés de contractació una mica precipitat per exigències de l’anomenat Pla Zapatero i es duen a terme sota la direcció dels tècnics del Consell Comarcal del Gironès. Les obres  van començar a finals de març del 2009 i hi havia el compromís de finalitzar-les el 31 de desembre.
A l’hora de la veritat, a final d’any  el més calent era a l’aigüera i ara ja es parla del mes d’abril com a data de possible obertura al públic de les noves instal·lacions.

Si en una obra prevista en nou mesos hi ha desfasament de quatre mesos, un es pregunta que no passarà amb la resta de projectes endegats en aquests moments a Cassà?
Si amb una sola obra que tenia una urgència claríssima per exigències del projecte no s’aconsegueixen complir els terminis d’una manera tan flagrant, que pot passar amb obres que no tenen aquesta necessitat?
Si a més, afegim que caldrà incloure algunes obres noves per acollir-se al nou pla d’inversions estatal, la feina per als tècnics municipals i per als polítics a l’hora d’endegar, controlar i tirar endavant els diferents projectes urbanístics municipals serà molt més elevada durant aquest any 2010.

No es tracta de posar en dubte la capacitat de treball de ningú, però a ben segur que l’acumulació de feines en una mateixa etapa no serà bona ni per a l’obres ni per al poble i segurament si no fos per la necessitat d’aprofitar les subvencions el ritme hagués estat un altre.

Però l’equip de govern ha decidit agafar el toro per les banyes i ha assumit aquest repte múltiple per al 2010. D’aquí a un any veurem com se n’ha sortit.


Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article