L'hora de capbussar-s'hi

Editorial

Ara fa quatre anys, just abans de les eleccions municipals, des del govern municipal que governava CiU es va repartir als convilatans un DVD amb un contingut que ens il·lustrava sobre la futura piscina coberta municipal de Cassà.


D’ençà d’aquell projecte que representava tota una filosofia sobre el que podia ser una gran infraestructura local i que va ser el pal de paller d’aquest municipal, fins a la realitat actual ha plogut força, han passat moltes coses: hi ha hagut unes eleccions municipals, hi ha hagut un canvi de govern, s’ha fet sentir la crisi que abans tot just s’insinuava,.. i el projecte de la piscina que havia de ser una realitat imminent l’any 2007 ha anat bandejant-se d’un costat a l’altre amb canvis de pressupost. de mides, d’ambició i de possibilitats fins arribar a la realitat que s’estrenarà oficialment el proper 19 de març.

No és la piscina que es volia fer fa cinc anys quan les vaques eren grasses i semblava que els diners sobraven a tothom. No és una piscina de luxe sinó que ha anat rebaixant les seves pretensions per donar resposta a les necessitats actuals d’un poble com Cassà. No és el gran palau de l’esport i el lleure que es presentava, però és molt exagerat dir que és una piscina que pots comprar al Lidl com s‘havia arribar a afirmar des de l’actual oposició municipal.

Es una infraestructura que s‘ha hagut d’adaptar a la realitat socioeconòmica del país i de Cassà, que ha hagut de dimensionar-se a una conjuntura econòmica ben difícil i complicada, que ha hagut de resoldre de manera correcta els compromisos adquirits sense que es generessin plets i debats de difícil solució administrativa. Quan fa tres anys es va canviar el govern municipal, el tripartit que assumí la responsabilitat va plantejar-se com a un dels objectius posar en marxa una piscina municipal que fos adequada a les necessitats i possibilitats dels cassanencs i que podés assumir-se sens endeutar de manera exagerada el municipi.

El resultat final el podrem estrenar aquest mes de març i des de fa uns dies és motiu de debat i d’opinió per valorar si realment Cassà podrà aconseguir que aquesta infraestructura sigui rendible i doni els resultats que s’esperen.

No hi ha dubte que el preu per fer ús de les instal·lacions no és barat i és un primer entrebanc a l’hora de popularitzar la instal·lació. Els 42 euros que costa la mensualitat per a un usuari adult a més d’un l’han fet desistir d’apuntar-s’hi però ja s’acosten als cinc-cents els que han decidit aprofitar aquesta possibilitat de fer ús de la piscina. Segur que a Girona poden haver-hi instal·lacions més barates, però cal tenir en compte altres factors com el desplaçament o el temps que també donen valor afegit a la instal·lació cassanenca. Segur que hi haurà un volum de gent que s’inscriurà i podrà assumir la despesa que suposa aquest «luxe» però el dubte és saber si s’arribarà a la xifra necessària per fer rendible la instal·lació i assegurar-ne una continuïtat sense problemes de gestió. Encara és aviat per fer-ne balanç; d’aquí uns mesos es podrà valorar adequadament quan se sàpiga el volum de negoci que genera la piscina i si l’explotació es correspon al que es preveia com a viable.

Ara estrenem la piscina, el primer pas. El segon haurà de ser adequar-.ne els accessos i aparcaments per garantir-ne una comoditat i facilitat d’accés que és imprescindible per a aquests recintes. Però de seguida caldrà començar a valorar-ne l’explotació per saber si realment la idea de fer una piscina va ser una iniciativa de servei molt interessant i profitosa per a Cassà o el simple fruit d’una idea lluminosa sorgida en temps més bons que els actuals que crearà més problemes que satisfaccions. Sabrem si de veritat els cassanencs teníem necessitat de capbussar-nos en aquest projecte.

Comentaris

Persona realista Cassà de la Selva
8.

Només hi ha una piscina, hi haurà de ser compartidà amb els que facin natació. Els preus són una bogeria, són cars si no hi anirás cada dia i pagues una quota esbogerrada. Jo penso que s'hauria de pegar per classes i per dia, si pagués el dia que i vagis només pots anar a la piscina i prou, Ahhh, i són 7€ per anar només a la piscina unes hores sense poder fer classes de res. Això no és diu piscina coberta, és diu estafa.

GIM Cassà de la Selva
7.

Crec que la quota no és exagerada si tenim en compte les prestacions que es donen. El problema éstà amb no poder tenir tenir més opcions. Hi ha persones que destjarien només fer ús d'un servei un o dos dies a la setmana, per exemple: només nadar o només fer Pilates .... i per aquests sí que el preu és elevat. Caldria doncs que, l'empresa i l'Ajuntament, valoressin les necessitats i desitjos dels cassanencs per tal de donar servei al més gran nombre de persones possible.
Sóc conscient que aquesta proposta representa més dificultats d'organització però, cal aconseguir que la nova instal.lació sigui el màxim d'útil i satisfactoria per tothom.

marta Cassà de la Selva
6.

Estic d'acord amb els comentaris del Puff i en josepmaria. Entenc el que vol dir senyor Hernández, i crec que té raó. Però aquí s'està discutint el preu mensual, si vosté va a la oficina on hi ha la noia d'aquesta empresa privada sortirà amb la sensació de que piscina no en té res i menys del tot municipal. Et dóna una informació estricte del gimnàs i et destaca tot lo del gimnàs. Realment crec que menys luxes i més realitat, perquè jo en sóc una altra que continuarà anant a Girona perquè evidentment sóc estudiant i no m'ho puc permetre.
Apa a disfrutar de la piscina els que ho pugueu fer.

De totes maneres moltes gràcies per tenir un complex de luxe.

josepmaria Cassà de la Selva
5.

Senyor Hernàndez, l´explicació està molt bé. La pel.licula dels fets qui més qui menys la teniem clara (qui ha volgut està al dia) però és que ara no parlem d´això, parlem del preu que li costarà al cassanenc anar a banyar-se a la piscina i, encara que el govern municipal digui que son preus normals, tots sabem que no ho son.
Una gran part dels cassanencs que esperavem la piscina era per poder-nos-hi banyar, no per anar al gimnàs a més a més i quasi per força.
Pensem que a tots ens interessa que la piscina coberta sigui un èxit i al primer, l´ajuntament. No ens podem amagar darrera d´un acord amb la concessionaria. Si aquesta fracassa, fracassarà el poble.

Sant Martí Cassà de la Selva
4.

Per cert, en DVD que es va pagar amb diners públics per exaltació i beatificació de l'enterior alcalde i els seus amics i que no va sortir gens barat, gens.

Comenta aquest article