La salut democràtica de Cassà

EditorialSi el nombre de persones que intenten entrar al consistori és símbol de salut democràtica, a Cassà estem ben sans. Si tenim en compte que es presenten sis candidatures a les eleccions del proper 22 de maig, que avui comencen el seu recorregut- això vol dir que prop de cent persones (com a mínim han de ser tretze per llista)  s’han mostrat interessades en la vida local i creuen que poden dir-hi la seva a l’hora de decidir com ha de funcionar Cassà en els propers quatre anys.

D’entrada sobta una mica aquest important nombre de llistes que no s’havia assolit mai al nostre poble; és un increment que també es nota en altres municipis, però que d’entrada planteja alguns dubtes a la ciutadania. Vet aquí uns quants.

- El primer, és tal com dèiem a l’entrada, realment hi ha tanta gent interessada en la vida política local?  Com és que als plens no hi va ningú? Els escolten per la ràdio? És una possibilitat...  però realment sorprèn que en una època en la que l’economia ens presenta un programa gens engrescador hi hagi tantes persones que tinguin interès a treballar pel poble.

- Tots aquesta gent que de sobte apareix a la vida política local, amb quina finalitat ho fan? Quina és la motivació inicial que els impulsa a presentar-se? Cal confiar que realment siguin uns interessos locals els que  rauen en el fos de cada projecte d’aquestes municipals i que tots els integrants de les llistes intenten treballar pel millor de Cassà com a principal objectiu  No podem oblidar que n alguns casos els interessos supramunicipals poden ser superiors als purament locals. Els partits volen tenir  com més llistes millor i  es presenten  arreu sense importar gaire quines són les persones que les integren. Tot sigui per tenir més vots per a la Diputació o al consell comarcal. Encara sort que a Cassà tots els caps de llista són del poble i no cal patir per aquesta possibilitat.

Una altra possible finalitat seria la de pura ambició personal ja sigui per aspirar a algun càrrec polític més important (tornem a pensar en el consell comarcal o la Diputació) una opció ben digna però que pot causar més d’una desil·lusió al votant de bona fe que creu en els polítics que diuen que només es presenten per al bé del poble.

 - Un tercer dubte que es pot crear al futur votant és la valoració de dels mèrits de cada candidat per dur a terme la tasca que se li pensa encomanar. Serà molt important que al llarg de la campanya electoral els candidats ofereixin garanties sobre aquest punt, ja que a més de ganes i il·lusió, els candidats hauran d’evidenciar capacitat i un gran entusiasme per superar uns moments que no són els millors.

En tot cas, cal pensar sempre el millor i  confiar que tots els homes i dones (per cert.,on són les candidates a alcaldessa?) es postulen per entrar a l’Ajuntament amb la ferma voluntat de servir a Cassà com a primer objectiu. Només pel fet d’haver fet el pas de ser candidat tots els integrants de les llistes es mereixen el reconeixement públic i l’agraïment dels convilatans.

Després ja arribarà el moment de jutjar-los; primer amb el vot i després en la crítica a la seva acció política.

Comentaris

Jordi Cassà
1.

Quin parell de catacracks !!!!!! :)
Algú ha provat d'aplicar la tècnica dels "indius" ???

Comenta aquest article