Responsabilitats comunes

EditorialCom quatre anys enrere Cassà comença la nova legislatura municipal amb un govern en minoria de sis regidors de CiU. Si fa quatre anys Antoni Baulida va ser escollit alcalde amb els vots dels sis regidors de CiU, l’11 de juny ha estat Enric Bagué el que ha assolit l’alcaldia amb el suport del seu grup. El govern sorgit de les eleccions del 2007 va tenir una vida efímera de menys d’un any ja que el pacte entre els tres grups de l’oposició va provocar-ne la caiguda la setmana Santa del 2008 i va propiciar el relleu a l’alcaldia amb l’assumpció del poder per part de Carles Casanova i ERC, amb el suport del PSC i l’Alternativa.
 
La situació tot i que podria semblar que preveu una possible repetició de la història, és ben diferent i  res no fa albirar un altre canvi sobtat en els propers quatre anys. Encara que evidentment hagués estat molt més ferm si CiU hagués aconseguit una majoria que li hagués donés més seguretat, hi ha uns quants factors que  permeten pensar en un  govern relativament més tranquil i estable per als propers quatre anys al nostre poble.
 
En primer lloc la situació econòmica general que  deixa el paper dels ajuntaments en una situació complicada, sense gaires opcions de fer grans inversions, tota vegada que el suport de les administracions supramunicipals ja han anunciat que serà molt restringit en els propers mesos i anys. Sense possibilitat de tirar endavant grans projectes, hi haurà  la necessitat de potenciar els esforços de l’Ajuntament vers la gestió del dia a dia i les diferències de criteris són menys  poden ser  motius de grans enfrontaments o discrepàncies com els creats per temes  econòmicament i social més rellevants com ara el POUM o la piscina coberta.
 
Per altra banda hi ha l’experiència de l’anterior trencament que ha estat una lliçó per a uns i altres, ja que ningú no ha sortit beneficiat del darrer govern municipal; més aviat al revés, ja que l’abstenció podria ser un element motivat pel desencís que generen algunes decisions polítiques.
 
També cal tenir en compte que ni els regidors ni els grups no són els mateixos i que existeixen  discrepàn-cies importants entre els tres grups de l’oposició que els han impedit arribar a un acord previ a l’elecció d’alcalde. La manca d’un projecte comú i la desorientació després dels resultats del 22-M semblen avançar cap a un govern minoritari però estable que no hauria d’estar pendent de la moció de censura.
En tot cas la clau de nou govern la té l’alcalde de Cassà, Enric Bagué, una persona que ha mostrat el seu tarannà dialogant i la voluntat d’entesa amb diferents grups; tot i això en el debat previ a les eleccions va mostrar algun tic una mica preocupant en la crítica a l’anterior govern però en general  la seva línia d’actuació, tal i com va anunciar en el ple  sembla que haurà de fer prevaldre la voluntat de  diàleg i consens per tirar endavant Cassà en uns temps més aviat complicats.
 
Si l’Enric Bagué sap fer prevaldre aquesta voluntat de diàleg a ben segur que  neutralitzarà qualsevol intent de pacte de l’oposició i aconseguirà a més que hi hagi un esforç comú de tots tretze regidors a l’hora de treballar pel poble en una època ben difícil i segur que complicada.
 
Quedem-nos amb una manifestació fet pel nou alcalde en el ple de presa de possessió: a vegades caldrà deixar de banda els ideals polítics per avançar en una línia comuna en benefici de Cassà. Si aquesta fita s’aconsegueix l’Ajuntament -i el poble- de Cassà té assegurats uns propers quatre anys de progrés. Està clar que no depèn només del que facin els nostres regidors i que la conjuntura econòmica no els ajudarà però si l’esforç inicial local és la suma de tots plegats la possibilitat d’obtenir bons resultats és molt més gran.
 
Bona Festa Major a tots!
 
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article