Amb un dia no n'hi ha prou

EditorialAmb un dia de portes obertes no n’hi ha prou. L’obertura al públic durant unes hores del recinte de can Trinxeria ha servit per mostrar als cassanencs i cassanenques que Cassà pot gaudir d’un edifici amb una personalitat destacada que pot donar molta rellevància a la vida al centre del poble.

Ja l’hem pogut veure i admirar; ja n’hem pogut cantar les excel·lències i alguns han pogut criticar la despesa que s’ha fet en restaurar aquestes sales en una època com l’actual; però això és el que passa amb projectes de llarga durada. quan es van iniciar els tràmits per aconseguir les subvencions, la crisi només era un rumor i no hi havia les previsions que la realitat actual ens està mostrant cada dia. Hi havia la possibilitat d’aconseguir uns fons europeus per recuperar un edifici important de Cassà i l’anterior equip de govern va prendre la decisió de tirar-ho endavant.

S’ha fet la restauració i encara que a Cassà no li costarà gaires diners ara arriba l’hora de la veritat i l’hora de treure rendiment a aquest edifici que ja fa massa anys que està tancar  pràcticament durant tot l’any.

Aquí és on sorgeixen els problemes, ja que costa trobar una solució per a ocupar can Trinxeria. En primer lloc cal tenir en compte que els diners de FEDER es va dir que s'havien de destinar a un edifici que servís per acollir un museu de la cobla i la sardana i una oficina de promoció turística. Si s'en canvia el destí es garanteix la subvenció? Caldrà  tenir-ho present.

L’oficina de turisme l’actual equip de govern ja ha decidit obrir-la a l’estació i muntar un museu amb cara i ulls que s’adapti a les característiques de can Trinxeria i que segueixi les pautes dels museus moderns no és gens barat. Caldria fer una inversió important i a més  implicaria una despesa de funcionament que en aquests moments Cassà segurament no es pot permetre quan la realitat obliga a posar en marxa un pla de sanejament i a retallar al màxim el que es gasta en els serveis que es donen als ciutadans.

L’actual Ajuntament ha anunciat que es parlarà amb totes les parts implicades per mirar de sortir d’aquesta situació i aconseguir que can Trinxeria no sigui només flor d’un dia... de portes obertes.

No serà fàcil quadrar el cercle de l’austeritat econòmica actual amb la inversió per donar rendibilitat a can Trinxeria. S’hi haurà de posar imaginació i moltes ganes; però el que Cassà ha de tenir clar és que no ens podem passar set  anys més amb les portes de can Trinxeria tancades i que amb un dia de portes obertes no n'hi ha prou per gaudir d'aquesta nova joia dels edifics municipals.

Comentaris

propostaperlafestamajor2012 cassa de la selva
1.

Espero que l'obrim per la Festa Major i podem disfrutar de la visita més gent.

Comenta aquest article