Crisi i creativitat

EditorialQuan arribem  a la fi de l’any i arriba l’hora de fer balanç podríem caure en la temptació de donar un cop d’ull a la  realitat viscuda i a la que ens pot esperar i fer algunes elucubracions sobre el que ens prepara el 2013 arran del que ens ha deixat el 2012. Però difícilment podríem donar un missatge de gaire optimisme.
Podem ser optimistes quan tothom parlar que tenim crisi com a mínim durant dos anys més, si no són deu?

Podem tenir objectius de creixement i de futur  quan ja ens anuncien que les retallades de l’any que ve seran encara mes grans que les de l’any anterior?
Podem confiar en algun canvi del govern central quan des de Madrid acceleren el la seva política anticatalana arribant a extrems insospitats i clàssics del millor franquisme «per garantir l’educació en espanyol a Catalunya»?

Potser sí que podem ser optimistes en el futur del nostre país si realment les forces polítiques majoritàries es poden posar d’acord en endegar un procés clar cap al referèndum i cap a la creació d’un estat propi com els vam demanar els votants; però vist com han anat les negociacions les primeres setmanes després del 25 N hi ha motius per ser optimistes sobre els resultats d’aquestes converses i sobre el consens en el camí que cal seguir per arribar a la independència?

Per això en aquest número que tanca l’any volem fer esment d’un fet que no s’havia produït mai al nostre poble com és la concentració d’edicions d’autors locals o de temes relacionats amb Cassà que permeten als lectors tenir un ventall d’ofertes per regalar/llegir amb motiu de les festes nadalenques.

Hi ha novel·la moderna, com la d’en Jordi Dausà (El gat d’Schrödinger); hi ha novel·la més aventurera (la proposta de David de Pedro), o històrica (Icono de Corcho, d’Artur Daussà) assaigs filosòfics (Narcís Darna), o memòries de guerra (Roselles vermelles, de M. Dolors Godoy) i un recull de relats curts (José Antonio Pet Posse)... I hi podríem afegir el recopilatori dels articles Entre el somni i la vigília, presentat fa dos mesos; certament amb aquest ventall d’ofertes pràcticament es garanteix que hi ha propostes per a tots els públics i que cada cassanenc i cassanenca pot trobar un motiu per adquirir un llibre de casa nostra en aquestes diades nadalenques.

Paradoxalment, en moments de crisi editorial, la capacitat d’escriure no s'en ressent i aquesta proliferació de libres cassanencs ens ha de fer sentir cofois de la creativitat generada a Cassà.

Bones festes i un feliç 2013!

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article