Setanta anys... i mirant el futur

EditorialA inicis d’aquest mes de gener es va celebrar l’assemblea general de l’entitat Editora Cassanenca, responsable de l’edició de la revista Llumiguia, en la qual es va passar repàs a la situació actual de la publicació i les previsions d’actuació de cares al futur ara que Llumiguia ha entrat en el 70è anys de la seva publicació.

Com ja s’avançava en la convocatòria, la situació de la revista era delicada. Econòmicament  el model que  s’havia anat consolidant en els darrers anys ha flaquejat i, un cop els efectes de la crisi s’han fet notar en les aportacions a l’edició, el dèficit anual ha estat constant. Per això vam deixar clar a la reunió que el model actual de revista en quan a pàgines i continguts comença a ser insostenible, ja que econòmicament  no surt rendible i les despeses són molt superiors  als ingressos des de fa tres anys; de manera consecutiva els darrers exercicis han estat deficitaris ja que a la davallada de subscriptors i anunciants s’hi ha sumat la reducció de les subvencions  i l’increment d’algunes despeses complementàries com poden ser la tramesa per  correu o les comissions bancàries.
Per fer front a aquesta situació des de l’entitat i la revista vam comprometre’ns a actuar durant aquest 2013, amb decisió, en tres  línies:

- Reduir de manera constant la despesa  en la impressió

- Augmentar els continguts gràfics que s’ofereixen als lectors gràcies al format digital
- Incrementar els ingressos, focalitzant els esforços en la progressiva introducció de la publicitat a la xarxa i els micromecenatges

Per tant, durant aquest 2013 la mitjana de pàgines que tindrà la revista Llumiguia es reduirà lleugerament (un 10%, aprox.)  respecte al que era habitual, la qual cosa comportarà una racionalització i redistribució de  l’espai que es destina a cada entitat/associació/esdeveniment. Simultàniament,  s’aprofitaran les capacitats d’Internet per oferir més continguts gràfics, visuals i literaris que poden ser molt més amplis amb un cost molt inferior.

Per als col·laboradors, els canvis a  la revista els notareu segurament en que part de la vostra aportació gràfica (imatges, fotografies) es desplaçarà cap a la part de Llumiguia que es publicarà a Internet (+llig). Això permetrà que els continguts digitals puguin ser molt més amplis i puguin donar una major rellevància i difusió a les activitats de cada entitat a la xarxa.
Agraïm el suport inqüestionable que cada mes ens estan oferint els col·laboradors i anunciants que son els que fan possible que la revista arribi cada mes amb uns continguts que, tot i les nostres limitacions, reflecteixen la realitat de Cassà mes a mes, tal i com hem anat fent durant setanta anys.

Aquests petits canvis, que es faran conjuntament amb una campanya de promoció del producte digital esperem que donin els fruits esperats i ens permetin superar aquesta etapa difícil en la qual demanem un cop més el suport de lectors i subscriptors que ens continueu fent costat cada mes.

Simultàniament us recordem que el web de cassadigital (http://entitats.cassadigital.cat/) es manté operatiu amb nombroses seccions obertes  atots els convilatans i amb una secció dedicada a les entitats des de la qual qualsevol associació local pot   posar-hi les informacions que desitgien qualsevol moment.

També hi tenim blogs a la disposició perquè els cassanencs i cassanenques que ho desitgin hi pugin publicar  els seus comentaris/reflexions.

Tots aquests canvis s’aniran desenvolupant durant aquest primer trimestre de l’any 2013 i anirà acompanyat de l’inici d’una campanya de promoció de publicitat al web a uns preus molt interessants (micro anuncis) que esperem assoleixen el doble objectiu de donar nova empenta al web i ajudar a sostenir la revista Llumiguia. Us donem les gràcies d’avançada per la vostra col·laboració.
Aprofitem per agrair el suport manifestat des de l’Ajuntament de Cassà que vol continuar estant al costat de la revista com ho ha fet durant tots aquests anys.

Per tot això, moltes gràcies per confiar en Llumiguia i per la vostra comprensió, suport i ajuda.

Lectors, anunciants, col·laboradors, subscriptors, comptem amb vosaltres per superar aquests moments complicats i gràcies per estar al nostre costat. Us necessitem.

Atentament,

Joan Carles Codolà / Director de Llumiguia


Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article