Serà un gran dia

EditorialL’11 de setembre de 2013, 299 anys després de l’entrada de la tropes borbòniques a Barcelona, Catalunya té una cita amb la història. Serà la data en la que Catalunya mostrarà al món com n’és de llarg i de contundent el seu desig de libertat, les seves ganes de tenir un estat propi, la seva voluntat de ser independent.

L’11 de setembre pot ser un gran dia, ja que Catalunya farà un altre gran pas cap a la seva autodeterminació i el més important és que el farà d’una manera insòlita, diferent, solidària i modèlica, com a fruit de la manifestació lliurament expressada de la societat catalana que ha agafat el timó del vaixell que ens ha de dur cap a la independència.

Fa un any els catalans vam deixar clar que estàvem tips del camí que seguia el nostre país i vam sortir al carrer per reclamar-ne un gran canvi. Va ser una manifestació  impressionant que va sorprendre per la seva magnitud i per la seva contundència en demanar la independència per al nostre país. Centenars de cassanencs i cassanenques van assistir a aquesta manifestació, amb més d’un miló de catalans, i vam donar suport al crit de llibertat del nostre país. Ja ho havíem fet uns mesos enrere quan es va fer el referèndum local amb més de dues mil persones que van expressar la seva voluntat de ser un estat propi.

També ho hem evidenciat en els vots que hem dipositat en les conteses electorals més recents en les que més de dues tercers parts dels votants s’han mostrat clarament a favor de partits i coalicions que estan a favor del dret a decidir i de la independència de Catalunya.

Tenim un sentiment clar i l’hem manifestat al llarg dels darrers mesos ja sigui amb manifestacions  polítiques, culturals o fins i tot musicals o festives. Volem poder decidir el nostre futur i demà tenim el repte de mostrar a tot el món qui som els catalans i la força que tenim per exigir poder decidir quin ha de ser el nostre futur.

Més de mil cassanencs i cassanenques ja hem donat suport a la Via Catalana per la Independència i el dia 11 de setembre ens enllaçarem  tots plegats en algun punt del territori per mostrar a tot el món la força de la voluntat d’un poble que s’expressarà d’una manera tan digne i emblemàtica com és la de recórrer tot el país donant-se les mans.

Organitzar la via ha estat un esforç de centenars de persones escampades arreu del territori i ha estat un treball de la societat civil que ha passat al davant dels partits polítics i els ha ensenyat el camí a seguir en uns moments especialment complicats per la situació econòmica general.

A Cassà, la secció local de l’Assemblea Nacional Catalana al llarg dels darrers mesos ha estat l’entitat que ha ajudat els convilatans a expressar-se de manera més o menys espectacular i amb la concentració de la diada de l’11 de setembre ha aconseguit de nou uns excel·lents resultats, ja que ha afavorit la mobilització cassanenca que es preveu que torni a ser multitudinària, en sintonia amb la de la resta del país.

Aquest 11 de setembre és decisiu per a tots els catalans ja que del resultat d’una convocatòria -tan innòcua inicialment com és la de la Via Catalana- en sortirà una proposta clara sorgida del conjunt del nostre país. La iniciativa de la gent catalana s’ha traslladat a la primera línia política i ha obligat a posicionar-se a tots els partits i formacions, en un sentit o l’altre. A alguns els ha agafat amb el pas més canviat que a d’altres i a més d’un partit ha provocat un debat intens que n’ha accentuat les diferències internes i la feblesa de determinades conviccions democràtiques.

Per aixó la diada de l’11 de setembre d’enguany ja ha estat un èxit, ja que ha aconseguit acabar amb els dubtes, les vacil·lacions i els «sí però no» i ha obligat els partits i ciutadans manifestar-se amb claredat. El primer èxit ja està assolit i com a mínim s’ha aconseguit que la immensa majoria del país digui clarament que vol manifestar-se lliurament, que vol votar quin ha de ser el seu futur.

La gent que participarà a la Via Catalana del proper 11 de setembre, a més diu clarament que vol ser independent  i aquesta opció cada cop comença a ser també majoritària al país, per això la diada és tan important. Si l’èxit acompanya la Via Catalana a ben segur que el ressò intern i internacional que agafarà serà un element d’enfortiment de la voluntat del país en el seu camí cap a la independència  que difícilment tindrà aturador.

Ja no hi haurà marxa enrere. Per això la diada de l’11 de setembre d’enguany ha de ser un gran exemple; ha de ser un gran dia.
Serà un gran dia.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article