Cassà diu ben clar que vol votar el 9N

EditorialEn les darreres setmanes, coincidint amb la celebració de la diada de l’11 de setembre a Casà, coma pràcticament tot el país, la ciutadania ha expressat de manera clara la seva voluntat de decidir el seu futur polític i poder anar a votar el proper 11 de novembre. Mentre el govern de Madrid continua fent el sord emparant-se amb lleis i constitucions que no tenen en compte el sentir dels catalans i catalanes, a casa nostra la gent agrupada al voltant de diverses entitats i donant suport a les iniciatives dels polítics que els representen ha sortit al carrer, ha expressat la seva clara voluntat de poder anar a votar sobre la independència de Catalunya.

Al nostre poble, tant els ciutadans amb la resposta a les manifestacions convocades a Cassà i Barcelona, com les entitats amb una ratificació molt important del compromís pel dret a decidir, com l’Ajuntament, amb el suport institucional clar de tres de les quatre forces municipals, han evidenciat que hi ha una voluntat molt majoritària de donar suport a la consultat i al mateix temps hi ha un desig molt clar de poder expressar lliurement com volem que sigui el futur del nostre país.

Com diu la moció aprovada per l’Ajuntament de Cassà (i cap a vuit-centes institucions més del pais): una gran majoria social de Catalunya ens ha demostrat en els darrers anys que està a favor de l’autodeterminació dels pobles i que reivindica el dret a decidir i vol exercir-lo per tal de recuperar llibertats perdudes. Un moviment transversal tant a nivell territorial com social i polític perquè es sustenta en l’essència de la democràcia i, per tant, insta al Govern i al Parlament a prendre decisions que representin la majoria de catalans. Davant aquesta reivindicació democràtica els partits polítics no s’hi poden girar d’esquena. Un moviment social que ha optat per la via pacífica, pel diàleg, per la defensa ferma d’uns objectius polítics clars, i que respon al genuí caràcter català, moderat però ferm en els seus objectius, vinculat a tota una història i tradició de compromís i activisme per la conquesta del seus drets ciutadans, socials i nacionals.

Constatem que el procés que viu Catalunya ha de comportar, per a ser creïble i il·lusionant per a la ciutadania, el compromís de totes les forces polítiques d’iniciar una nova etapa del país marcada per la defensa i ampliació de l’estat de benestar, el combat contra l’atur, la pobresa i les desigualtats, i la lluita, sense excuses, ni treva, ni excepcions, contra la corrupció.

La Nació Catalana, amb una llengua i una forma de vida pròpies en l’ordre social, econòmic, jurídic i polític té dret a la seva autodeterminació, com qualsevol altra nació.
Aquest dret és un principi fonamental dels Drets Humans i està recollit en la Carta de les Nacions Unides així com també al Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics.
El Parlament de Catalunya acaba d’aprovar per una majoria àmplia i transversal de les forces parlamentàries la Llei de consultes populars no referendàries i participació ciutadana, després d’haver seguit totes les passes que la legislació actual determina. Aquesta llei ha estat avalada pel Consell de Garanties Estatutàries i dóna empara legal a la consulta sobre el futur polític de Catalunya"....

No es pot ser més clar. Ara cal continuar endavant sense defallir. La voluntat de tot el poble, dels pobles i ciutads de Catalunya ha de ser escoltada.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article