Un error, sí; manipulació, no.

EditorialA la portada del darrer exemplar de Llumiguia (740-octubre 2014) apareix una fotografia que no s'hauria d'haver publicat ja que  per una errada en el tractament fotogràfic hi surten  persones duplicades. Per aclarir el que va passar expliquem que hi ha programes informàtics que es dediquen específicament a "enganxar" diferents imatges tirades des d'un mateix punt per donar sensació  de panoràmica. Aquest recurs l'hem fet servir en diverses ocasions a Llumiguia i fins ara no havíem detectat cap error. 

En aquest cas, al cassadigital.cat vam publicar diverses imatges semblants però la que vam fer per posar a la portada del Llumiguia era incorrecta, ja que el programa no va fer el procés com cal i sense que ningú se n'adonés, va sortir publicada, amb persones repetides.


Aquest fet ha provocat alguns comentaris a la xarxa sobre manipulació o ganes de fer sortir més gent de la real o intentar tergiversar la realitat. Si es miren les imatges publicades al web el mateix dia de la manifestació ja es veu que no calia, ja que hi ha mostres de la bona participació; la mateixa foto que surt a l'interior de la revista és ben explicita en aquest sentit. No hi havia intenció de fer veure el que no era sinó que es tracta d'una fallada que lamentem sicerament.

Només per aclarir: manipulació,no; error, sí. I demanem disculpes als lectors de Llumiguia per aquesta badada de difícil justificació.Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article