El "fracàs" de 4.407 vots

EditorialAra resulta que va ser un fracàs. Van trigar una mica massa a dir-ho però finalment a Madrid van trobar la resposta a la gran manifestació democràtica del poble català. Dir que ha estat un fracàs i fer creure a tot el món que la diada del 9N no va aconseguir els seus objectius. Des de Madrid continuen entestats en no veure més enllà de la seva realitat i quan la ciutadania de Catalunya surt d’una manera tan massiva al carrer per fer una cosa tan simbòlica -i podríem dir fins i tot que tan poc atractiva pel valor que podia tenir- i profundament democràtica  en comptes de mirar, escoltar, aprendre i reaccionar, només saben mantenir-se en la seva postura de negar -ho tot i dir que ha estat un fracàs, que s’ha quedat més gent a casa que no pas els que han anat a votar i  que hi ha més catalans que independentistes...  i aferrar-se a la seva mentida amb una constància inconscient que si no despertés vergonya aliena fins i tot faria riure.

Quan vam sortir al carrer a fer la via catalana, la manifestació de l’11 de setembre de fa dos anys i/o la gran V de fa dos mesos, van  gosar dir que érem molts menys dels que ens pensàvem i dèiem; que no hi havia un milió i mig de catalans sinó que només n’hi havia mig milió. Ara els hem comptat, els hem posat en un paper i els hem mostrat a tot el món. I ho podem dir clar:  quan es convoca a la gent simplement a participar, sense cap més valor que el simbòlic som 2,3 milions de catalans. No hauria de fer pensar alguna cosa això als senyors del PP que governen a Madrid?  No hi ha algú que pugui pensar que seria hora de saber realment què pensen els catalans i obrir la porta a una solució políticament intel·ligent  que doni sortida als anhels de la seva gent? es veu quer no. Surt més a compte envia els fiscals i els jutges contra els governats catalans i negar-ho tot i anar cargolant més un país que cada dia va avançant més en el seu camí cap a la independència d’aquest estat que no els comprèn i que, per a nosaltres també és veritat que cada cop és més incomprensible.

I parlem de Cassà. Els 4.407 vots que es van posar ales vuit urnes que hi havia a l’institut de Cassà el dia 9 de novembre representen la cinquena mobilització més important pel que fa a nombre devots de tota la democràcia; en cap elecció municipal hi ha hagut tanta gent que ha sortit a votar; ni el referèndum de la constitució espanyola ni els dos de l’estatut, ni el de la la constitució europea, ni cap de la majoria de les altres 35 crides a votar que hem viscut des del 1975 no havien aconseguit mobilitzar tanta gent com aquest 9N que ha estat el fracàs  vist des de Madrid.

A Cassà i a molt altres pobles, sobretot de la Catalunya Vella, el procés de participació ha estat la manifestació més clara de les ganes de recuperar la plena llibertat i l’exemple dels convilatans és una constatació clara del sentiment majoritari amb més del 91% dels vots a favor del Sí - Sí per la independència de Catalunya. Són uns resultats que  si s’haguessin extrapolat a tot Catalunya haguessin representat més de tres milions de vots per la independència. No s’ha arribat als dos milions i això vol dir que queda feina per fer però l’exemple de Cassà ens ha de fer sentir orgullosos  i fer-nos veure que quan a Madrid diuen que ha estat un fracàs és que no han entès res de res. I ja porten massa anys així...

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article