Quatre anys per reanimar Cassà

Editorialan estat només cinc vots, però la llei electoral és ben clara i les matemàtiques són inapel·lables; ERC ha guanyat l'Ajuntament de Cassà i tindrà set regidors per tirar endavant el nostre poble durant els propers quatre anys. El resultat de les eleccions d'aquest 24 de maig, vigília de Festa Major, han estat aclaridors: la llista encapçalada per Martí Vallès ha guanyat més de sis-cents vots en relació a quatre anys enrere i ha superat a la que liderava Robert Mundet; els 340 vots guanyats per CiU en relació al 2011 han estat insuficients per aconseguir recuperar l'alcaldia de Cassà i CiU es queda amb els sis regidors que tenia amb la diferència que ara no té tres grups a l'oposició sinó un de solitari al govern. El paper del PP en aquests comicis ha estat ben galdós, ha estat fins i tot  pitjor que el de fa quatre anys i torna a quedar fora de l'ajuntament  després d'unes eleccions en les que semblava que tenia alguna possibilitat.

Analitzant el que ha passat en aquests comicis el que en destaca és la bipolaritat que s'ha evidenciat entre CiU i ERC. Quatre anys després de que Cassà tingués sis candidatures a l'alcaldia, en aquest 2105 la reducció de llistes ha provocat aquest doble protagonisme de CiU i ERC que  han dut a terme una campanya molt poc agressiva, amb pocs actes públics i amb l'objectiu d'anar recollint vot a vot, persona a persona, casa a casa, les adhesions per a la seva causa.

Cal valorar en primer lloc que el  nombre de votants no ha arribat a les quatre mil persones i aquesta és una xifra molt baixa ja que vol dir que quatre de cada deu cassanencs han renunciat a manifestar la seva opinió; aquest desinterès per la política municipal és una símptoma preocupant fins i tot força incomprensible;  van anar  a votar més persones el  9-N, en una consulta que no tenia cap valor legal, que no pas el 24 de maig, quan s'escolia els governants municipals.

Una altra qüestió a tenir en compte és la possible opció a fer una gran govern amb els tretze regidors, partint de la  realitat que els votants pràcticament s'han dividit per la meitat entre CiU i ERC. Però per això hi ha una llei electoral i una cosa és la cortesia parlamentària i les ganes de consensuar els grans temes locals i l'altra és renunciar a dur a terme de manera clara el propi programa electoral. ERC ho té clar i vol aprofitar l'ocasió que se li torna a plantejar setze anys després d'haver guanyat unes altres municipals. Ara té l'objectiu de portar a terme les seves idees, projectes i objectius amb un equip de govern propi i amb ganes de fer oblidar la gran crisi que al 2001 va ensorrar el primer projecte municipal d'ERC al nostre poble.

I aquí hi entra el lema de la campanya de Martí Vallès: reanimar Cassà. Ara tindrà quatre anys per fer-ho; el seu entusiasme  a l'hora de presentar el programa electoral era evident i demostrava que tant el cap de llista com la resta dels que ara seran regidors, tenien algunes idees força clares - i molta il·lusió-  sobre el que calia fer a Cassà per sortir d'aquesta situació d'un cert ostracisme i oblit. ERC volt tornar a llançar el poble al protagonisme social, cultural, polític, esportiu, econòmic... que li correspon.
Martí Vallès serà el primer alcalde del Cassà dels deu mil habitants. Ell i els seus company tenen la voluntat i l'oportunitat de reanimar Cassà. Que la força del poble us acompanyi!.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article