Cap al número 1000

EditorialBenvolguts i benvolgudes,

Als voltants de la Feta Major de l’any 2036, si Déu vol i la cosa continua com fins ara, hauria de sortir al carrer el número 1.000 de Llumiguia. Si això passa voldrà dir que la revista de Cassà de la Selva haurà superat els noranta anys de vida, i que els cassanencs i cassanenques continuen estimant-se aquest mitja de comunicació i el consideren com a propi.

Certament és força agosarat,  en aquests moments, vaticinar què pot passar amb els mitjans de comunicació en els propers temps i encara més aventurar que hi haurà d’aquí a vint-i-un anys. Els canvis enregistrats en els darrers temps i les profecies que anuncien que el paper s’està acabant com a suport per a la informació no donen gaire marge  per pensar que l’any 2036 el panorama serà com l’actual.

Potser el Llumiguia no sortirà cada mes ni serà en el format actual sinó que serà un cúmul de bits que cadascú podrà llegir en un o diversos aparells que portarem a sobre o que trobarem a totes les cantonades. O potser sí que encara serà un gruix de papers enganxats amb una grapa que podrem trobar cada final de mes al quiosc o a casa nostra... Haurem d’esperar uns anys i si tenim salut potser ho podrem veure tots plegats.

Avui, que és el que sabem, hem vist que Llumiguia ha arribat als 750 exemplars; són més de 70 anys en els que cada mes hem procurat ser fidels als nostres lectors i hem anat portant a les llars del poble l’actualitat del nostre poble. Si haguéssim de fer balanç a ben segur que n’hi hauria per a tots els gustos, però el més remarcable és la constància i continuïtat assolida en aquest projecte que amb els alts i baixos habituals que es poden viure ha aconseguit la seva fita de reflectir la vitalitat del nostre poble.
Volem que aquesta fita dels 750 números més que una mirada  nostàlgica al passat sigui una reflexió de cares al futur i deixar clares les ganes i la voluntat de continuar fins als 1.000 i els que caiguin...

A partir del proper número Llumiguia serà una mica diferent, en renovem la capçalera, modernitzem el disseny i mirarem que la revista  continuï donant espai a la vida, opinió i inquietuds de tots els convilatans. I per això només necessitem una cosa, el suport de lectors, col·laboradors, anunciants, subscriptors i institucions; si continueu en aquesta línia - i en la mesura del possible incrementant aquest empenta- segur que Llumiguia tindrà una llarga vida.

Gràcies per la vostra confiança i si us plau, continueu ajudant-nos. Així segur que arribarem al número 1.000.

Joan Carles Codolà, director

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article