I tot és possible

EditorialEls resultats de diumenge 27 de setembre han deixat clara la voluntat del poble català d’anar fent un cami nou separat de l’estat espanyol. La nova composició del parlament català amb  73 diputats a favor de la independència i més del 47% dels vots  dipositats donen força a un clar missatge a favor de la separació de l’estat espanyol, no poden tenir gaires lectures: Catalunya vol ser un nou estat d’Europa  i diguin el que diguin a Madrid, a partir d’ara tot és possible i hem encetat el camí cap a la plena sobirania  nacional.

Els resultats al nostre poble han estat especialment espectaculars i els vots de més del 80% dels cassanencs i cassanenques van apunta de manera directa a la força independentista, amb un suport molt clar cap a la lista de Junts pel Sí que inclou independents i els grups d’ESRC i CiU. No podia ser d’altra manera en una població com la nostra que l’11 de setembre passat ja va demostrar que anhela la llibertat i que el 9 de novembre de l’any passta va fer una demostració de  força democràtica votant de manera  clara per la independència.

Cal destacar el garn percentatge de vots enregistrats a Cassà -per primer cop van votar més de 5.600 persones-, més elevat que en pobles semblants de la demarcació, cosa que exemplifica la gran qualitat democràtica del nostre poble. També cal valorar en la seva mesura els 508 vots aconseguits per Ciutadans, que evidencia la diversitat del vot al nostre poble tot i la clara majoria de Junts pel Sí.

A partir d’ara, a nivell nacional, no serà un camí fàcil, ja que l’estat espanyol, que ha estat cec i mut durant tots aquest darrers anys quan Catalunya començava a demanar respecte, ara es trobarà amb el problema de respondre davant Europa a un clam que no té alternativa. Més que mai serem sotmesos a les  pressions  més grans per part dels estaments polítics de l’estat, però també de les que arribin de poderosos sectors econòmics, mediàtics i fins i tot alguns de religiosos segons gem vist les darreres setmanes.

El país ha fet confiança a Junt pel Sí i Artur Mas, i juntament amb la CUP, ara tindran la responsabilitat de fer realitat la promesa feta als votants i posar en marxa l’estructura dle nou país. D’aquí a divuit mesos n’esperem els resultats.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article