President Puigdemont

EditorialJust quan semblava que Catalunya es veuria abocada a un nou procés electoral, un acord a darrera hora i un gran gest d’Artur Mas van ser els desllorigadors del procés de construcció del govern de Catalunya. Mas fa un pas al costat, la CUP reconeix errors i farà canvis, Junst pel Sí renuncia al seu candidat i finalment el fins ara aquell moment alcalde de Girona, Carles Puigdemont serà el nou president de la Generalitat de Catalunya.
 

Més enllà de les conseqüències que pot tenir tot plegat en el futur de partits i persones, no hi ha dubte que com a mínim haver aconseguit arribar a un acord per escollir president de la Generalitat és un gran pas endavant per al país i pel procés de constitució d’un estat propi. Per altra banda, la personalitat de Carles Puigdemont, inequívocament favorable a la independència de Catalunya i la seva trajectòria sempre al servei d’aquest objectiu, garanteixen que no es vacil·larà en el camí que ha encetat el nostre país en els  darrers mesos i que,  tot i la migrada majoria parlamentària, es podrà anar avançant cap al reconeixement del nou estat català.
 

El desllorigador trobat a Catalunya a més ha servit per donar una lliçò a l’estat espanyol que en aquests moments (finals de gener de 2016) està en una situació de desgovern molt complicada sense saber ni qui serà el president ni quines aliances es podran fer ni qui pot liderar tot el procés. Sorprenen  actituds com les del teòric vencedor de les eleccions del 20D, Mariano Rajoy quan diu que ell està obert a parlar de tot amb tothom quan un mes enrera deia que amb els catalans no es podia parlar ja que només pensaven en “trencar la sagrada constitución española”. I ara va implorant negociar amb un partit que tenia com a lema de campanya “Echemos a Rajoy”. Força patètic tot plegat; veurem si al final acaben trobat la solució “a la catalana”, amb en Rajoy fent un pas al costat..
 

Atrament, sigem conscients que de tot el procés espanyol difícilment en sortirà una sortida clarament positiva per als interessos catalans però sí que es podria esdevenir un govern amb una sensibilitat diferent que facilités un canvi d’enfoc que permetés que Catalunya avancés cap a allò que desitgen la majoria de catalans
 

I un detall per als cassanencs. A més de la proximitat geogràfica del nou president català, cal destacar que el nou alcalde de Girona, coneix perfectament Cassà de la Selva, ja que Albert Ballesta va ser durant una temporada secretari de l’Ajuntament de Cassà de la Selva, en temps de Josep M. Dausà com alcalde.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article