Carles Belda impartirà un taller de dinamització de cantades al Càntut 2019

El curs es durà a terme entre el 12 d’octubre i el 16 de novembre a Cassà de la Selva

Societat, Lleure i festes, Cultura, Entitat

Carles Belda, en una de les seves actuacions al Càntut de Cassà
Carles Belda, en una de les seves actuacions al Càntut de Cassà

El projecte Càntut. Cançons de tradició oral presenta una nova producció pròpia:

Carles Belda & Càntut, un curs que neix amb l’objectiu d’ensenyar a dinamitzar cantades i potenciar el patrimoni de la cançó popular en les escoles a través del cançoner www.cantut.cat. Coorganitzat amb l’AEMCAT (Associació d’Ensenyants de Música de Catalunya) i reconegut pel Departament d’Educació de la Generalitat, el curs es durà a terme durant la tardor a Cassà de la Selva i estarà impartit per l’acordionista i glosador Carles Belda, que ja va participar en la primera producció pròpia “Càntut” de Belda & Sanjosex al 2016.

El nou curs ha estat creat amb una doble finalitat: per una banda, ensenyar noves eines als docents de música per tal de potenciar el patrimoni popular i tradicional de la cançó popular en les aules i, per l’altra, mostrar aquesta part docent al públic general, de manera que els alumnes assistents gaudeixin amb l’aprenentatge i puguin transmetre aquests coneixements en àmbits més informals.

D’aquesta manera, partint de les cançons aplegades al cançoner del Càntut, el curs combinarà exercicis pràctics amb algunes tècniques bàsiques d’ensenyament, amb l’objectiu final de promoure i fomentar la música tradicional i popular catalana en dos àmbits concrets: els centres educatius i els espais festius més íntims, com les trobades amb amics, els bars, els dinars, i totes aquelles ocasions que es prestin a cantar en comunitat. A través del joc, la investigació i la pràctica, durant el taller també es treballaran continguts com l’oralitat, la memòria i la improvisació, així com la funció narrativa i lúdica del cant, fet que convertirà aquesta quarta producció en un curs intensiu i complet que permetrà als seus assitents aprendre i desenvolupar totes les eines docents necessàries per dinamitzar i liderar qualsevol cantada, ja sigui a les aules o al carrer.

Acordionista diatònic i glosador, Carles Belda sempre ha combinat la docència amb els concerts i altres projectes diversos, com el balls amb l’acordió, duets de cançó popular, revisions del cançoner amb Pomada, els Badabadoc o Mesclat, així com la creació d’un disc homònim basat en les cançons del Càntut, enregistrat amb en Carles Sanjosex, Jordi Casadessús i Coloma Bertran.

El curs d’enguany, que té una durada total de 20 hores, tindrà lloc els dissabtes 12, 19 i 26 d’octubre i el 16 de novembre, en horari de matins, a la Sala Galà de Cassà de la Selva (Girona). Té un cost de 35 € per als socis de l’AEMCAT (65 € pels no socis), i per formalitzar la matrícula cal inscriure’s a bit.ly/curscantut2019.

Aquesta és la quarta producció pròpia del projecte Càntut, després del disc Càntut, de Belda & Sanjosex, amb el qual es va realitzar una gira de 48 concerts i va tenir nombrosos reconeixements; l’exposició Peret Blanc de Beget, una mostra sobre el que està considerat l’últim músic sense solfa del país i que va ser coproduïda conjuntament amb l’Ésdansa de Les Preses, i el curs de percussió corporal de Santi Serratosa & Càntut, que a dia d’avui segueix actiu i comptarà amb noves edicions a localitats com Granollers o Vic.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article