Jornada a Cassà sobre Ciutats Educadores

El 26 de setembre, doble activitat a can Trinxeria

Política, Societat, Esports, Economia, Lleure i festes, Cultura, Entitat

Des de l’Ajuntament de Cassà de la Selva, conjuntament amb l’Associació Internacional de Ciutats Educadores, s'ha organitzat la jornada de treball “Ciutat educadora i governança local”, que es durà a terme a Can Trinxeria el 26 de setembre de les 18h a les 20.30h a la Sala d’Actes. Aquesta jornada de treball va destinada a totes les entitats, recursos i ciutadania del municipi, i té com a objectius treballar, aprofundir i millorar Cassà de la Selva com a poble educador. 

El municipi de Cassà de la Selva fa anys que està adherit a l’Associació Internacional de Ciutats Educadores i a la Xarxa de Ciutats Educadores de les Comarques Gironines. El compromís assumit per l’Ajuntament com a poble educador s’ha de materialitzar amb una mirada integral de l’educació com quelcom que s’esdevé al llarg de la vida i en tots els seus àmbits, d’acord amb la Carta de Ciutats Educadores.

La Ciutat educadora entén que tot educa (els mitjans de comunicació, la família, l’escola, etc.) i comprèn que l’educació serveix, per una banda, per fomentar el desenvolupament integral de les persones al llarg de la vida i, per una altra, per fomentar el desenvolupament de la comunitat a través de la igualtat d’oportunitats, la cohesió social o la participació. Alguns valors en què es basa, per exemple, són la igualtat, la no discriminació, la participació, la solidaritat o el respecte. Per tant, ofereix una mirada integral i compartida del potencial educador per part de l’Ajuntament, les entitats i recursos municipals i de la ciutadania en general, per tal de poder establir objectius compartits en l’àmbit educatiu.

En concret, la jornada es dividirà en dues parts diferenciades:

1. Conferència “Ciutat educadora i governança local”, realitzada per Jordi Collet. Oberta a tothom.

2. Taller dinamitzat per l’Angélica Sátiro. Aforament limitat. Des de l'Ajuntament es valora oportú que, com a mínim, hi assisteixi un representant de cada entitat i recurs municipal.

Des del consistori es demana que tothom que estigui interessat en participar a la jornada, confirmi l’assistència. És important tenir present que la conferència és oberta a tota la ciutadania que hi estigui interessada, però el taller té aforament limitat. Es considera important que com a mínim una persona de cada entitat i recurs pugui assistir a la sessió.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article