Triple discurs a l'acte institucional de l'11 de setembre

Hi han intervingut els portaveus dels tres grups polítics municipals

Política, Societat, Esports, Economia, Lleure i festes, Cultura, Entitat

Imatge panoràmica de l'acte d'aquest matí
Imatge panoràmica de l'acte d'aquest matí

Els portaveus del tres grups municipals a l'Ajuntament de Cassà, Martí Vallès (ERC), Marià Montsunyer (PSC) i l'alcalde, Robert Mundet (JxC), han intervingut per aquest ordre en l'acte institucional per la diada de l'11 de setembre que s'ha celebrat aquest matí, a 2/4 de 10, a Can Trinxeria.

El mal temps i el canvi d'escenari han fet que l'acte fos menys concorregut que en anys anteriors i s'ha clos amb un esmorzar amb xocolata desfeta per als assistents.

La part musical de l'acte la portada la Jove Orquestra de Cassà que l’ha obert interpretant El saltiró de la cardina.

En els parlament oficials, el representant d'ERC ha remarcat el paper que tenen els municipis en les reivindicacions nacionals i ha insistit en la necessitat de continuar treballant des de cada poble per aconseguir la República Catalana. Vallès ha tancat amb unes paraules de Jordi Cuixart en les que demanava que en una diada com avui "no alimentem el retret", i instant a la unitat de les forces catalanes.

Marià Montsunyer des del PSC ha començat fent una referència al 1714 valorant que tant els borbònics com els austriacistes eren dèspotes i que per tant el resultat del batalla de Barcelona no va ser transcendent pel futur de Catalunya. El portaveu del PSC ha dit que la diada d'avui era una diada per ajuntar tots els catalans fossin d’on fossin i ha acabat amb un "Visca Cassà. Visca l’univers!".

L'alcalde de Cassà, Robert Mundet, ha obert el seu parlament reconeixent que l'11 de setembre hi ha qui el veu només com un dia festiu més, però que hi ha una altra mirada. De la majoria de la ciutadania,  que sap que cal mantenir la reivindicació per recuperar els drets nacionals davant l'estat que intenta retallar cada cop més les nostres llibertats.

Mudet ha tingut un record per als presos polítics i ha demanat una resposta clara que es faci senti a Europa davant la propera sentència ja que ha recordat que "acatar no vol dir submissió".

L’acte s'ha tancat amb el Cant dels Segadors.

 

 

Intervenció de l'alcalde, Robert Mundet
Parlament de Martí Vallès
La Jove Orquestra de Cassà
Parlament del portaveu del PSC

Comentaris

Cassanenc universal Univers
1.

Visca Cassà. Visca l’univers!!!!????? De veritat!?????

Comenta aquest article