Conveni amb GICOR per portar la rehabilitació cardíaca en fase 3 a Cassà

Societat, Esports, Entitat

Conveni amb GICOR per portar la rehabilitació cardíaca en fase 3 a Cassà
Conveni amb GICOR per portar la rehabilitació cardíaca en fase 3 a Cassà

L'Ajuntament de Cassà de la Selva i l'Associació Gironina de Prevenció i Ajuda a les Malalties de Cor (GICOR) han subscrit un conveni de col•laboració pel qual es crea un projecte de rehabilitació cardíaca en fase 3 a les instal•lacions municipals de la piscina coberta.

Amb aquest conveni l’ajuntament posa a disposició de Gicor la infraestructura per dur a terme aquest projecte de rehabilitació cardíaca en Fase 3

Actualment la rehabilitació cardíaca en fase 2 es du a terme a L’hospital Santa caterina i tant sols un petit percentatge d’aquets pacients continua en la fase 3

Amb aquest conveni Gicor pretén augmentar la oferta de places per la Fase 3 i a l’hora acostar aquesta al domicili de els pacients. L’objectiu es augmentar el percentatge de pacients que accedeixen a la Fase 3 i així contribuir, tal com demostren molts estudis fets i constaten i recomanen tots els especialistes en malalties cardíaques,  a un major qualitat de vida i menor risc de reincidència d’aquets pacients. Per dur a terme el projecte, Gicor conta amb especialistes formats a la unitat de rehabilitació cardíaca del Santa caterina i amb l'assessorament tècnic del coordinador d'aquesta unitat."

Segons informa l'Ajuntament de Cassà, les sessions de rehabilitació cardíaca es realitzaran els dimecres i divendres, de 8 h a 9 h del matí, a les instal•lacions de la piscina coberta municipal, amb el personal propi de l'Associació Gironina de Prevenció i Ajuda a les Malalties de Cor (GICOR).

El consistori, en interès de la població cassanenca, dona el suport necessari per engegar aquest projecte, que millorarà significativament la qualitat de vida de les persones afectades que necessiten aquesta fase 3 de la rehabilitació cardíaca. Aquest projecte també és molt interessant per tal d'inculcar hàbits positius i evitar el sedentarisme en una bona part de la població, a més de fomentar i divulgar la prevenció i el control de l'aparell circulatori.

GICOR és una associació sense ànim de lucre, reconeguda amb molts anys d'experiència, i que porta a terme actuacions de suport i prevenció de malalties de l'aparell circulatori. L’Associació fomenta els acords amb institucions per tal d’acostar els seus serveis a malalts coronaris i descongestionar els serveis hospitalaris. Es tracta d’una iniciativa que és pionera arreu d’Europa.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article