Queixes per l'activitat de la indústria Kingspan

Política, Societat, Economia, Entitat

Un dels camions aparcats a la zona
Un dels camions aparcats a la zona

El dilluns 30 de setembre un grup de cent veïns de la zona del CAP Cassà van presentar una instància a l’Ajuntament per demanar la retirada de la fàbrica Poliuretans (actualment Kingspan) que es situa entre els Carrers Castell i Enric Coris.

El motiu és que, segons els veïns,  des de la compra de la fàbrica per part d’inversos estrangers, ha tornat l’activitat a la fàbrica antiga, creant molèsties als veïns. Aquestes són estacionament de camions al C/Castell a l’alçada del núm. 51, cosa que genera soroll i brutícia, ja que aquests deixen la brossa al carrer. També es quexen dels sorolls de maquinària i polsim blanc provinent de la manipulació de material.

Així mateix els veïns reclamen millores als carrers que es troben en mal estat, neteja a la zona (que actualment no es realitza) i el soterrament de les línies elèctriques del C/Puig Aldric, Music Coll, Pompeu Fabra i Ramón Llull.

Fins ara de forma individual alguns veïns havien presentat queixes que no han estat contestades de forma oficial, segons han iformat. S’ha fet alguna actuació per part de la policia local dins les seves competències, però el problema rau en que una fàbrica no pot estar en una zona urbana, ja que s’ha fet una mala planificació per part de l’Ajuntament. Els afectats també troben injust que no es soterrin el cablejat elèctric dels carrers mencionats quan s’ha fet a la resta del poble (un d’ells passa per sobre una piscina). 

 

La zona afectada per l'activitat denunciada
Els veïns demanen el soterrament de les línies elèctriques

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article