Inici dels cursos de català

150 inscrits als cursos que es duran a terme a Bordils, Cassà de la Selva i Llagostera

Societat, Cultura, Entitat

Inici dels cursos de català
Inici dels cursos de català

Un total de 150 alumnes s’han inscrit als cursos organitzats pel Servei Comarcal de Català del Gironès

Els cursos es duran a terme a Bordils, Cassà de la Selva i Llagostera. Hi ha també un curs de nivell C2, que es fa a la seu del Consell Comarcal del Gironès, i cursos en línia.

A més d’aquests cursos, al Gironès hi ha també cursos a Girona, organitzats pel Servei Local de Girona, i cursos a Salt, organitzats per l’Oficina de Català de Salt.

Cal remarcar que, després de molt de temps, s’ha pogut tornar a oferir un curs a Bordils, en el qual hi ha 21 persones inscrites procedents de Bordils i de la rodalia: Flaçà, Madremanya, Sant Martí Vell o Sant Joan de Mollet.

Un altre fet remarcable és l’augment de la demanda a Llagostera, on ha estat necessari oferir un curs més dels que hi havia previstos en un principi. Aquest trimestre s’hi duran a terme dos cursos de nivell Bàsic 1 i un curs de nivell Bàsic 3.

A més dels cursos presencials, ha augmentat considerablement la inscripció als cursos en línia i de modalitat combinada que es fan a través de la plataforma Parla.cat. Les sessions presencials d’aquests cursos que es fan a la seu del Consell Comarcal tenen habitualment un nombre molt elevat d’assistents.

El SCC del Gironès es coordina amb tots els organismes i entitats que imparteixen formació d’adults als municipis per facilitar a la ciutadania l’accés a la formació més adequada a les seves necessitats.

Una oferta flexible, que va més enllà de les aules

Una de les aportacions del CPNL que enriqueix l’ensenyament de la llengua catalana són les activitats culturals que organitza o que coorganitza amb altres entitats del territori. Aquestes activitats culturals faciliten la pràctica de la llengua i el seu aprenentatge en contextos reals i no formals i fomenten el coneixement de l’entorn i la cohesió social.

Certificats oficials

Els cursos del català organitzats pel CPNL segueixen els programes de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística. Els certificats de nivell que expedeix el Consorci tenen validesa oficial i correspondència amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR).

Voluntariat per la llengua

Un cop iniciats els cursos, continuen les inscripcions al Voluntariat per la llengua, programa que ja fa anys que funciona a tot Catalunya i que ha està obert tant als alumnes dels cursos com a la resta de la ciutadania amb l’objectiu de fer parelles lingüístiques que es comprometen a trobar-se una hora a la setmana durant deu setmanes per conversar en català.

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunyade la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, 97 ajuntaments, 37consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantirl'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article