Roselles vermelles, "una aportació valenta"

"Aquest llibre és una aportació valenta, ja que no tothom té el valor de publicar ara un llibre com aquest", ha explicat l'editor i historiador Jordi Albertí  aquest vespre en la presentació de llibre de M. Dolors Godoy, Roselles vermelles, un testimoni de la batalla de l'Ebre.

Davant d'un nombrós públic, l'autora cassanenca ha presentat el libre que ha preparat aplegant records, escrits, cartes, fotografies i vivències que a la seva família conservaven del seu germà Carles Godoy que va morir al front de l'Ebre el juliol del 1938.

Carles Godoy era un dels integrants del Terç Ntra. sra. de Montserrat, integrat per soldats catalans que havien fugit de la zona republicana per lluitar al bàndol nacional.L'editor i historiador, Jordi Albertí, ha fet una sèrie de reflexions sobre la guerra civil i les causes que provocaren les decisions dels joves que lluitaren en un i altre bàndol i ha recordat  l'exemple de sensatesa que es va mostrar a Cassà tant durant la guerra com posteriorment, ja que sempre es va intentar preservar la vida humana, de manera especial sota l'alcaldia de Josep Dalmàs.

L'autor del llibre ha agraït els suports rebuts en la preparació d'aquesta edició que per a M. Dolors Godoy li ha permès "complir amb un deure que tenia amb mi mateixa i amb la meva família" ja que considera que era la seva obligació donar a conèixer la història del seu germà, "que va morir defensat una causa en la que creia fermament".

L'alcalde de cassà - i també historiador- Enric Bagué, ha conclòs l'acte destacat la importància dels testimonis humans per donar el sue seu significat real a gras fets històrics ja que "l'òptica més proper als fets ens dóna una visió diferent i molt més humana a la que podem trobar als grans libres d'història".

El llibre "Roselles vermelles" ja es pot adquirir a les llibreries de Cassà i en algunes de Girona.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article