Els més grans gaudeixen de les seves particulars Olimpíades a Deltebre

Cultura

L'any passat Cassà va ser la seu de les Olimpíades de la gent gran. Enguany les terres de l'Ebre n'han agafat el relleu i es van celebrar el passat 29 de maig a Deltebre.


Tretze persones grans de la residència geriàtrica Sant Josep de Cassà acompanyades per 8 treballadors i 3 voluntaris de la Creu Roja van desplaçar-se fins a un hotel a Sant Carles de la Ràpita on van pernoctar abans de les Olimpíades. Allà es van  trobar amb altres centres i a la tarda tots plegats van fer una excursió amb barca fins a la desembocadura del riu Ebre. Ja al vespre a l’hotel, qui va voler va poder gaudir de l’activitat d’animació. La majoria, però,va anar a descansar aviat, ja que l’endemà al matí tocava llevar-se d’hora per anar a disputar els jocs de la gent gran.

A l’acte inaugural s'hi van presentar 26 residències d’arreu de Catalunya. La cerimònia va ser molt emotiva i va donar pas a les diferents proves. La primera, la prova dels sentits,  consistia a identificar olors, reconèixer cançons i en resoldre diferents proves de memòria. Paral·lelament es duia a terme la prova del tir a les anelles, que consistia a fer punteria en unes anelles com les del logotip olímpic. Per acabar, es va realitzar una de les proves més divertides, titulada "On ets?". Consistia en dos  participants amb els ulls tapats i un donava de menjar melindros amb xocolata a l’altre. Durant la prova un tercer acompanyant els podia donar instruccions. Les últimes proves disputades eren les bitlles i la prova de relleus d’arròs, on els diferents equips es van passaven un tap d'ampolla ple d'arròs, guanyant el que més en recollia. Es tracta d'exercicis divertits per passar-ho bé tot treballant els sentits i la motricitat de les persones grans.

Un cop finalitzades les proves, més de 600 persones es varen reunir al dinar de germanor  i tot seguit, en l’entrega de premis, l’equip de Cassà va assolir un total de 3 medalles, dos tercers premis, un en la prova "On ets?",  i l’altre en la coreografia musical. També es van emportar un segon premi per a la prova del tir a les anelles. Tot i que guanyar no és l’objectiu per ells va ser molt emotiu veur recompensat l'esforç de més de dos mesos d'entrenaments.
 
Amb el gran resultat final, i no per les medalles, sinó per la il·lusió i les bones estones, ja s'està pensant en la propera edició que l'any vinent serà a Barcelona. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article