Dijous, acte oficial de reconeixement a Josep Lloveras

Societat

La Festa Major d'enguany tindrà un record especial per a l'artista cassanenc Josep Lloveras que va morir el setembre passat als 92 anys d'edat. La principal novetat serà la projecció d'un mapping (muntatge àudiovisual) a la façana de can Trinxeria, que es podrà veure divendres i dissabte a la nit.

Els actes d'homenatge a Josep Lloveras començaran dijous a les vuit del vespre, a l'auditori de la Sala Galà on tindrà lloc l'acte oficial de reconeixement com a fill predilecte de Josep Lloveras i Feliu, tal i com va aprovar el ple municipal en la seva darrera sessió. També s'acordarà que a partir del curs que ve l'escola d'art porti el nom de l'artista cassanenc.

El mateix dijous a les 10 del vespre es farà la primera projecció del maping a la façana de can Trinxeria, amb u muntatge que recollirà una selecció d'obres de les diverses èpoques artístiques del pintor cassanenc. El muntatge també es projectarà divendres a la nit, després de la Nit dels músics. La música està seleccionada a partir de peces interpretades per la Jove Orquestra de Cassà.

Des de l’Escola Municipal d’Art s'han sumat a  l’homenatge i  li dedicaran una exposició a can Trinxeria realitzada a partir d’interpretacions que els nens, joves i  adults dels cursos de pintura, disseny i creativitat han fet a partir dels seus últims dibuixos però amb blanc sobre negre. Lloveras tenia pensat seguir  treballant  a partir del blanc sobre el negre, recreant nous escenaris i retrobant els seus personatges dansant i fluint en la seva ment i el seu cor. Lloveras ha sentit intensament la seva vida i aquesta Festa Major podrem seguir vibrant i sentint-lo ben viu a partir de la seva obra.

El programa d'actes serà:
Dijous, 28 de maig:
20.00 h 
Homenatge a Josep Lloveras
Lloc: Auditori Sala Galà
 
21.30 h
Exposició: «L’Escola Municipal d’Art recorda Josep Lloveras»
Lloc: 1r pis Can Trinxeria
 
22.30 h 
Mapping de Josep Lloveras. Projeccions successives  
Lloc: Façana Can Trinxeria

Divendres, 29 de maig, a 1/4 d'1 de la matinada (de dissabte)
Mapping de Josep Lloveras. Projeccions successives  
Lloc: Façana Can Trinxeria

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article