El ple aprova per unanimitat les reformes proposades per l'equip de govern al POUM de Cassà

CiU hi vota a favor amb recança i sense estalviar crítiques al tripartit

Política

El dijous, tres de juliol els regidors de l’Ajuntament de Cassà es van tornar a reunir a la sala de plens per debatre un dels temes que foren claus en el canvi d’equip de govern: el pla d’urbanisme de Cassà. Es va provar per unanimitat encara que des de CiU no es van estalviar crítiques especialment per part de l’exregidor d’urbanisme, Emili Rebugent

Els tres grups que firmaren la moció de censura van presentar el seu projecte de modificació del POUM que preveu una doble actuació en alguns apartats del redactat aprovat inicialment pel consistori. Els canvis afecten al sistema de gestió de determinades actuacions urbanístiques i a la qualificació urbanística d’algunes zones de creixement que passaran se ser “no delimitades” amb la qual cosa la possibilitat de creixement accelerat en algunes zones del pobles queda frenat, ja que caldrà fer altres tràmits amb el departament d’urbanisme abans de posar-se en marxa.
Carles Casanova (ERC) i el regidor d’urbanisme, Miquel Chamorro van dir que el POUM inicial era bo i que per això “no hem volgut que es tirés per terra tota la feina feta sinó que simplement s’introduïen un parell de canvis que responen a les demandes dels grups de l’equip de govern” i permetrien tirar endavant el pla urbanística de Cassà que podria estar enllestit a finals d’any.
Antoni Baulida va anunciar que el seu vot seria favorable a la proposta ja que el pla redactat inicialment era bo i es mantenia força intacte però que no estaven d’acord amb el s canvis que s’havien introduït ja que afectarien el procés iniciat el 2004, el retardarien i afectarien de manera negativa les cassanencs que tenien interessos en el sector. Pel que fa als canvis de gestió de compensació a cooperació, que vol dir que és l’Ajuntament el que faci el procés d’urbanització d’alguns plans de reforma interior, Baulida va dir que això no era bo ja que encara que en alguns casos pot ser que els propietaris no es posin d’acord en d’altres sí i això impediria que poguessin actuar segons les seves pretensions.


Més informació a l'edició escrita de Llumiguia (núm 665)

Comentaris

Jordi Cassà de la Selva
2.

Crec que no és el moment de fer-ho. Si l' ajuntament ja d' entrada no ens cumpleix el termini d' inici com hem d' estar tranquils amb els altres terminis.

vermell o verd? Cassà de la Selva
1.

Curiós, tant merder que va haver-hi el dia de la jornada de presentació del projecte i ara ningú diu res.

Comenta aquest article