Carles Casanova: "veig difícil negociar amb una oposició tan poc oberta al diàleg"

L'alcalde de Cassà compleix cent dies en el càrrec

Política

L'alcalde de Cassà, Carles Casanova ha complert el 14 de juliol cent dies en el càrrec.  Des del 5 d'abril en el que la moció de censura impulsada pels grups d'ERC, Alternativa i el PSC van treure CiU del govern municipal, el tripartit ha demostrat que  el seu govern és diferent. Carles Casanova analitza en una entrevista publica íntegrament a la revista Llumiguia del mes d'agost (núm 665) la situació actual al nostre poble i els objectius marcats pel seu govern. En la web en reproduïm alguns fragments


 “M’agradaria que d’aquí a tres anys hagués aconseguit que Cassà fos un poble on és més agradable de viure-hi; amb els carrers més nets, amb més espais per als grans i els petits, més espai per a les persones i menys per a les màquines, amb zones de vianants… en suma, un espai més humà. Si aconseguís això ja estaria satisfet”;

“La veritat és que des que sóc alcalde veig les coses amb una altra perspectiva; quan vam presentar la moció ja vaig dir que jo era cap de llista d’un partit polític –ERC- però que quan fos alcalde ho seria de tots els cassanencs; ara ho sóc i veig les coses amb una altra perspectiva, des d’una posició diferent que abans potser no m’havia aturat a pensar. És diferent però també molt gratificant en ocasions pensar que pots fer coses per als altres”.

“Bé, curiosament el meu antecessor no utilitzava ordinador, per això una de les primeres coses que vaig haver de fer va ser posar un portàtil al despatx per poder treballar ja que en els temps actuals per a mi es força inconcebible no estar connectat a la xarxa, tant per a temes merament municipals com per als contactes que cal mantenir amb tot el grup`..
Suposo que cal mantenir un contacte ben estret amb els altres membres del “tripartit” per resoldre totes aquelles incidències que vagin apareixent al dia a dia

Sí, és molt importat que tinguem una connexió molt estreta i que parlem sense embuts d’allò que ens trobem en la nostra tasca municipal per tal de consensuar la línia a prendre escoltant el que pensen els altres; som un equip de set i hem d’aprendre a treballar així; per això ens va molt bé tenir obert un grup de discussió a Internet des del qual podem intercanviar-nos opinions i comentaris, textos, iniciatives...

- I cal suposar que alguns deuen venir perquè ara que ha canviat l’equip de govern i ara “manen els meus” a veure si m’arrangen aquella qüestió que tinc penjada perquè no m’ho volien resoldre els altres..
- No ens enganyem, també n’hi ha d’aquests; procuro escoltar tothom i donar suport a tothom que ho necessita però sempre tenint ben clara quina és la legalitat i el que es pot fer en cada cas... ja he dit abans que jo era candidat per ERC però sóc alcalde de tots els cassanencs.

- Perquè la piscina coberta es farà?
- Nosaltres volem tirar endavant aquest tema però no ho volem fer en les condicions econòmiques que hi ha en aquests moments signades, sinó que negociarem amb l’empresa i l’arquitecte per trobar una sortida que no sigui tan perjudicial per Casà i els seus habitants. Hi treballarem i estem convençuts que triarem la millor manera de tirar endavant aquest projecte.

Jo a vegades ho trobo exagerat i crec que -alguns regidors de CiU-  s’enfilen massa en les seves crítiques que van més enllà del purament polític.. en el fons sembla com si no haguessin assumit el canvi polític produït a Cassà i això no crec que sigui bo: caldrà esperar un temps a veure quina és la postura definitiva i com van evolucionant però si es mantenen en aquestes postures tan dures, difícilment podrem tenir la confiança suficient com per obrir un diàleg sincer. Amb persones que no tenen ganes de dialogar sinó que van a la desqualificació fins i tot grollera es fa difícil obrir ponts de diàleg.

Comentaris

Un català més Cassà de la Selva
11.

Si es vol la independència... jo crec que s'hauria de començar amb saber escriure i parlar correctament el català i després, un cop es sigui un català com déu mana, demanar-la. Però estareu amb mi que es veu ridícul una persona que demana la independència i després només sap insultar en castellà o la majoria de les paraules que diu són castellanismes.
I canviant de tema... no seria hora de canviar ja l'enquesta?

Jo mateix Cassà de la Selva
10.

No sé que has entès, però dic que m'agradaria veure els arguments d'aquesta gent que NO VOL FER UN REFERÈNDUM, no la gent que vota que NO al referèndum. Els motius de votar 'no' a la consulta, poden ser varis: són nacionalistes españols, els hi agrada ser espoliats any rera any, volen la extinció de la cultura i l'economia catalana... en resum, el que volen el PSOE/PSC i el PP

Anna Cassà de la Selva
9.

Serà possible que estant ERC a l'ajuntament siguin incapaços d'impulsar el referèndum?? On és l'esperit independentista de la formació?

Pere Bosch Cassà de la Selva
8.

A en Jo Mateix, no creus que és incongruent dir que no entens els que voten que no i després dir que tots tenim el dret a votar? Personalment crec que tindria molta més valides democràtica un referèndum d'independència amb un 70% de vots a favor i el 30% en contra que no un 99% a favor.
Que consti que jo votaria a favor i que m'agradaria que hi participés el màxim de gent possible.

Comenta aquest article