A l'espera del desplegament estatutari

Discurs institucional de l'alcalde de Cassà amb motiu de l'11 de setembre

Política

L'alcalde de Cassà, Carles Casanova ha fet públic el discurs institucional amb motiu de l'onze de setembre en el que fa una crida a la societat civil, per reclamar "la gestió dels recursos que ens són propis per poder anar aconseguint tots aquells objectius que hem de tenir com a nació".


El text íntegre del document repartit als domicilis cassanencs és el següent:

L'Onze de Setembre és el dia de la identitat nacional de Catalunya. Tant la nostra geografia com els fets històrics que hem viscut configuren la nostra identitat com a país.

Una Diada Nacional, s'ha de celebrar. I això ho fem lluint els nostres símbols: amb la senyera al balcó, fent servir la nostra llengua, amb actes commemoratius en què puguem cantar el nostre himne... Hem de tenir clar, també, que cada dia és un bon dia per fer manifestació de l'orgull de sentir-nos catalans i catalanes, tant els nascuts aquí com els vinguts de fora i integrats des del primer dia, fermament i voluntàriament; per sentir-nos part d'un país, on la gent treballa amb tots els mitjans democràtics possibles, per aconseguir poder-nos autogestionar.

Els nostres estatuts (el del 1979 i el més recent, del 2006) doten el país d'unes institucions i d'un govern propis, que ens poden fer assolir un nivell d'autogovern satisfactori. Dia rere dia haurem de fer-ne seguiment perquè els terminis d'aquesta llei vigent es vagin complint.

Cassanencs i cassanenques, més enllà, doncs, de la reivindicació política i de l'afirmació nacional, hi ha la reivindicació de la societat civil catalana que, de manera oberta i participativa, reclama la gestió dels recursos que ens són propis per poder anar aconseguint tots aquells objectius que hem de tenir com a nació.

A la nostra vila hi ha tot un seguit d'actes que s'organitzen des de les entitats i també de manera institucional, des de l'Ajuntament.

Participem-hi, gaudim-ne. Aquests actes són la manifestació externa i puntual d'uns sentiments que hem de tenir presents dia rere dia.

Cassanencs i cassanenques, molt bona Diada Nacional!

Visca Catalunya!

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article