Cassà recorda l’alcalde republicà Josep Dalmàs

Celebració de la diada de l’11 de setembre

Política

Un centenar de cassanencs convocats per l’Agrupació local d’Esquerra republicana de Catalunya, han assistit aquest migdia a l‘acte en record del que fou alcalde republicà de Cassà de la Selva durant la guerra civil, Josep Dalmàs. L’acte ha estat molt emotiu ja que també ha servit de record al fill de Josep, Lluís, traspassat recentment.


Xavier Albertí, precisament, ha recreat de manera literària aquest traspàs de Lluís Dalmàs i ha verbalitzat el que podria haver estat la trobada entre pare i fill en el més enllà en un parlament que ha recordat als dos membres de la família Dalmàs. Sense oblidar les referències la política local i nacional o els problemes actuals del país, Xavier Albertí ha sintetitzat en les seves paraules el deute que Cassà té amb Josep Dalmàs, un alcalde que va saber resoldre amb justícia i seny una situació molt difícil al nostre poble.

Igualment, l’actual alcalde de Cassà, Carles Casanova (ERC) ha tingut unes paraules de reconeixement a la figura de Josep Dalmàs i al seu esperit de respecte i de justícia, que “procuro tenir present cada dia”.

El nét de Josep Dalmàs ha agraït en nom de la família aquest homenatge i ha recordat que al seu pare Lluís li feia molta il•lusió aquesta diada com un acte per reivindicar els valors que va defensar l’alcalde Josep Dalmàs.

La Jove Orquestra de Cassà ha estat la convidada de l’acte celebrat davant el monument a Dalmàs, prop de l’Institut, on hi ha interpretat El cant dels ocells i Sant Martí del Canigó. La JOC ha estat reconeguda amb el premi Josep Dalmàs que anualment atorga la secció local d’ERC a l’entitat o persona que s’ha distingit de manera especial pels seus valors cassanencs en els darrers mesos.


Els actes de l’11 de setembre a Cassà han continuat amb un dinar de germanor al passeig de Vilaret. i amb un acte institucional de l’Ajuntament a les vuit del vespre a can Trinxeria.

Comentaris

Cristina Rodriguez Cassà de la Selva
2.

És una gran llàstima que gent que va lluitar tant per nosaltres, avui no se'n recordi ningú....

Carles Barcelona
1.

Només es varen reunir un centenar de cassanecs ? Es trist que tan pocs recordin a persones justes i bones.

Comenta aquest article