Ferran Adrià i Juli Soler amb la Premsa Comarcal

Va assistir al Fòrum celebrat a Peralada

Societat

Ferran Adrià, considerat pels especialistes com “el millor cuiner del món”, i el seu soci del Restaurant El Bulli, Juli Soler, han estat els protagonistes del III Premsa Comarcal Fòrum, organitzat per Premsa Comarcal /ACPC amb l’objectiu de promoure el debat i apropar personatges de primer nivell als lectors de premsa comarcal. L’acte va tenir lloc el passat divendres, dia 26 de setembre, al Claustre Sant Domènec de Peralada

Premsa Comarcal Fòrum és un espai creat per Premsa Comarcal /ACPC, amb el patrocini de Caixa Penedès, que neix amb l’esperit de promoure el debat, el diàleg i la reflexió sobre qüestions que preocupen a les comarques i que, sovint, no obtenen el mateix grau de comprensió i anàlisi dels grans mitjans.

El Setmanari de l’Alt Empordà, publicació associada a Premsa Comarcal, ha estat l’amfitrió d’aquesta jornada, que va comptar amb la presència de diferents alcaldes, empresaris i representants del món cultural de la comarca.

Durant el III Premsa Comarcal Fòrum, Ferran Adrià i Juli Soler van anunciar que El Bulli canviarà les seves dates de servei al públic a partir de l’any vinent. A partir del 2009, l’establiment empordanès obrirà la temporada el 16 de juny i no a principis d’abril com fins ara, i l’allargarà fins al 20 de desembre. D’aquesta manera, les propostes gastronòmiques del Bulli s’acostaran a la cuina de tardor, i el seu equip podrà dedicar part del primer semestre de l’any a feines de divulgació cultural i gastronòmica.

En aquest sentit, Ferran Adrià va anunciar que aquest octubre inicia una gira mundial per promocionar A day at el Bulli, un llibre editat per la editorial Phaidon. Concretament, entre els projectes del restaurant destaca la publicació d’un llibre en el que participaran cent representants del món de l’art com Vicente Todolí o Richard Hamilton. Actualment, s’està acabant la realització d’un audiovisual d’ El Bulli, que és un complement dels catàlegs del restaurant.

Durant el fòrum, els protagonistes van fer referència a la crisi econòmica, i com aquesta pot acabar afectant a l’alta cuina. “Mai res no tornarà a ser igual”, va assegurar Ferran Adrià. El prestigiós cuiner considera que el desenllaç d’aquesta crisi "se'ns escapa a tots".

Ferran Adrià va recordar que els mitjans de comunicació escrits formen part de la gastronomia i que sense la premsa, la gastronomia no seria igual. En aquest sentit, va destacar la importància de l’existència dels mitjans locals i comarcals.

Ferran Belda, director general de Continguts d’Editorial Premsa Ibérica -grup al que pertanyen el Setmanari de l’Alt Empordà i el diari Regió 7- va lliurar als dos ponents una reproducció d’una fotografia dels dos ponents en el seus primers dies a El Bullí de Roses. Estanis Alcover, president de l’ACPC, va agrair l’assistència d’Adrià i Soler, i va obsequiar-los amb un record en nom de l’entitat. A aquests lliurament d’obsequis, s’hi va afegir l’alcalde de Peralada Pere Torrent amb una mostra de volums de gastronomia local.

Una fotografia dels assistents i un dinar a peu dret van tancar el Premsa Comarcal Fòrum. Amb aquests ja són tres els fòrums organitzats per Premsa Comarcal, amb el suport de Caixa Penedès i la col•laboració de les publicacions associades a l’entitat. El primer es va celebrar el desembre del 2007 a Vilafranca del Penedès, amb Joan Laporta, president del Futbol Club Barcelona, com a ponent convidat. El segon va celebrar-se el passat mes de juny a Igualada, amb la participació de l’historiador i professor Oriol Junqueras.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article