Es prepara el pas del Tour per Cassà i les comarques gironines

Reunió a la Diputació

Esports

Narcís Casassa, vicepresident de la Diputació de Girona i diputat de Cooperació Municipal i Esports, acompanyat per Dolors Batallé, directora del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, s'ha reunit avui amb alcaldes, regidors i tècnics d'esports dels municipis per on passarà el Tour de France, entre ells el batlle de Cassà, Carles Casanova.

L'objectiu d'aquesta reunió és que la Diputació comenci a planificar la coordinació de les actuacions municipals abans, durant i després de l'esdeveniment.

Casassa ha assenyalat que "el pas del Tour per les comarques gironines és una oportunitat única que hem d'aprofitar a tots els nivells. Per això des de la Diputació volem ajudar els ajuntaments implicats en el Tour perquè aprofitin l'esdeveniment tant per promoure l'esport com per donar-se a conèixer turísticament".

Els horaris de pas per Cassà seran els següents: a les 11.27, la caravana publicitària.Després, el pilot de ciclistes que està previst que surti de Girona a les 12.45h i que passi per Cassà a les 13.11 hores.Serà el quilòmetre 11,5 de l'etapa.

Fins al dia de la celebració del Tour (9 de juliol), la Diputació promourà l'esdeveniment a diverses curses ciclistes. A més, alguns ajuntaments ja han avançat que tenen programades activitats paral·leles relacionades amb el ciclisme.

A la reunió hi han assistit alcaldes, regidors i tècnics d'esports de tots els municipis per on passarà la volta ciclista: Girona, Quart, Llambilles, Cassà de la Selva, Llagostera, Santa Cristina d'Aro, Sant Feliu de Guíxols, Tossa de Mar, Lloret i Blanes.

Dos ports de muntanya i un esprint
En el seu tram gironí, la volta ciclista tindrà dos ports de muntanya de quarta categoria (un a la costa de Sant Feliu de Guíxols en direcció a Tossa de Mar, i l'altra a la Costa de Tossa de Mar en direcció a Lloret) i un esprint a Lloret.

L'etapa sortirà de Girona, passarà per Quart, Llambilles, Cassà de la Selva, Llagostera, Santa Cristina d'Aro, Sant Feliu de Guíxols (C65-C250-GI682),Tossa de Mar, Lloret i Blanes. La cursa ciclista deixarà les comarques gironines en direcció a Palafolls per concloure a Barcelona.

El Tour de France és el tercer aconteixement esportiu més mediàtic a nivell mundial, després de les Olimpíades i la Copa del Món de Futbol.

Comentaris

caba Cassà de la Selva
12.

ja se sap,passarà per la variant.ho podeu consultar a la pàgina web del tour (http://www.letour.fr/2009/TDF/COURSE/fr/600/etape_par_etape.html) i surt el mapa on es veu clarament que passa per les variant de Cassà i de Llagostera, obviant el pas per dins el poble ; en canvi si que passa per dins el poble de Quart.
Al passar per la variant, els ciclistes volarant(60 qm/h.)i el podrem veure molt poca estona. Tot i així crec , quasi segur, que la caravana publicitària si que passarà per dins.

En vista d'això, potser el més addient per veure els ciclistes i l'ambient que porta aquest esdeveniment, serà anar a la sortida de Girona.

joan Cres Cassà de la Selva
11.

El primer cop que van dir que el tour passava per Cassà, en el mapa passava per la variant. I l'altre dia no en van parlar. Caldrà estar amatent a la web oficial... o anar agafant lloc al pont del Remei...

caba Cassà de la Selva
10.

hem d'esperar a que surti l'etapa a la pagina web del tour. fins aquell moment no estarem segurs de res. espero que a la fi sigui per dins el poble.

Aldric Cassà de la Selva
9.

És estrany que no passi per la carretera Provincial i la carretera Marina. L'esperit del Tour és el de visitar les poblacions pel seu bell mig, no per les variants. És el que li dóna ambient i el que fa que aquesta cursa sigui tan important. M'imagino que maca que seria una foto feta des de les cases barates amb el pilot del Tour creuant el poble i centenars de cassanencs mirant-s'ho des de les voreres. Evidentment, si passa per la variant no tindrà tanta gràcia i molta gent ni s'adonarà que el Tour passa per Cassà. Potser sí que els bonys de la carretera Marina han estat un entrebanc, però bé que se'n trobaran en d'altres poblacions. A més, en moltes proves clàssiques els ciclistes passen per carreteres fetes de llambordes encara més difícils de pedalar-hi. En fi, esperem que aquells dies hi hagi ambient de ciclisme i de Tour a Cassà. Ja sabem que els francesos són una mica xovinistes i autoqualifiquen el Tour com la competició esportiva més important del món després dels Jocs Olímpics i del mundial de futbol. Jo no sé si és cert, però el que sí que sé és que es tracta d'una cursa mítica que ens ha animat moltes tardes de juliol de xafogor insuportable tombats al sofà de casa. Salut!

caba Cassà de la Selva
8.

els bams són complicats, però seria molt maco que el tour passés pel poble, una solució seria entrar pel polígon passant pel carrer pla de l'estany, fins al cementiri i després enfilar cap a la rambla, on els bams, són més baixos i anar a parar a la rotonda de les cases barates. No sé si es pot demanar ,però és una ocasió única(no crec que torni a passar) , que passin pel poble. No sé si el nostre ajuntament ha pensat fer alguna cosa.
des del club ciclista cassà, varem proposar al cine club 8 i mig, fer alguna pelicula durant aquest estiu que fes referència al ciclisme. i crec que es farà alguna cosa.

Comenta aquest article