Victòria de Clment Domingo a Cervera (campionat català de rallis)

Esports

En la quarta prova puntuable pel Campionat de Catalunya de Rallys 2010 l’equip cassanenc CV Sport va aconseguir un gran èxit amb el triomf de Climent Domingo i Joan Venceslao (Peugeot 206 Súper 1600) i la quarta posició de Jordi Vicens i Marc Sauleda (Renault Clio F2000). Domingo i Venceslao són els líders destacats del Campionat en haver sumat un triomf, dues segones posicions i una quarta posició en les quatre proves disputades fins el moment.

El II Rally Cervera. Organitzat per WRC Management, va ser molt emocionant en tot moment perquè el triomf final no es va decidir fins al darrer tram i Domingo-Venceslao s’imposaren per menys de 10”, un cop disputats els sis trams de què constava la prova i dels que la parella de l’equip CV Sport en va guanyar quatre.

En els dos primers trams la lluita era entre tres equips, els guanyadors de la prova sempre per davant i amb Jordi Gaig i Aleix Astudillo (BMW M3) en segona posició i Eduard García e Isaac Pujol (Mitsubishi Lancer Evo X) en la tercera. Les diferències eren mínimes entre ells.

Abans de començar el tercer tram el BMW patia un problema tècnic pel que no podia arribar a temps a un control horari i penalitzava força amb el que s’apartava de la lluita pel triomf. Però el Mitsubishi de l’equip Darné Sport no afluixava, aprofitava bé la seva potència en la llarga recta del quart tram per guanyar-lo tot situant-se a només 6,6 segons del líders.

Els dos trams finals eren d’infart amb unes diferències mínimes entre els dos primers encara que sempre va ser a favor de Domingo i Venceslao que guanyaven a García i Pujol per 1,6 i 1,3 segons arribant al final del rally com a brillants guanyadors per una diferència de 9,5 segons. Els tercers acabaven a més de un minut dels dos primers.

“Llàstima de la llarga recta del tram de Conill, de 2,5 km, en la que els cotxes més potents en agafaven una bona diferència, per això no ens hem pogut relaxar ni un moment per aconseguir el nostre primer triomf absolut en el Campionat de Catalunya de Rallys. Hem hagut de fregar el límit durant tota la prova”. Deia content el pilot cassanenc, patrocinat per Taps de Suro Pere Xifre.


Els gironins Jordi Vicens i Marc Sauleda començaven prudents en el primer tram en no haver “tastat” encara el Clio en un trams així de ràpids i amb una forta baixada. Aquest fet va resultar decisiu al final en què no aconseguien pujar al podi per només 1,6 segons de diferència amb el totpoderós Porsche GT3 de Salvador Canals i Eloi Montalà amb els que havien perdut 17 segons en el primer tram per anar-los recuperant mica en mica mancant-los una petita diferència per aconseguir-ho.

La parella del Clio F2000 rodaren sempre entre els millors aconseguint ser els tercers millors absoluts en els dos darrers trams per acabar quarts amb un bon coixí de diferència sobre els germans Gibert amb un altre Renault Clio.

Als bons resultats de Domingo-Venceslao i de Vicens-Sauleda s’afegia la novena posició de Adrià Vila i Montse Ventosa (Citroën C2 GT) que servia per donar el triomf de Escuderies a l’Escuderia la Selva de Santa Coloma de Farners que enguany celebra el seu 25è aniversari.

El tercer membre de l’equip CV Sport, Marc Esteban i Xevi Dagà, no tenien tanta sort perquè havien d’abandonar per un problema tècnic desprès de una sortida de pista en que el cotxe va quedar gairebé intacte però desajustat el que el feia perillós de pilotar al límit. Per prudència decidiren no seguir en cursa.

La propera prova del Campionat serà el Rally Girona que es disputarà el proper dia 19 de juny amb la base situada a Riudellots de la Selva.

Classificacions aquí

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article