El món del bàsquet a Cassà aixeca el teló de la Festa Major

Lleure i festes

Amb la inauguració d'una exposició sobre la història del bàsquet a Cassà, la presentació del Plecs dedicat a aquest esdeveniment i l'engalanament d'alguns carrers i places del poble, avui s'ha donat el tret de sortida a la Festa Major de Cassà que se celebra aquest cap de setmana.

Com ha dit el nou alcalde de Cassà, Enric Bagué, en un dels seus primers actes oficials, si una persona és sinònim de bàsquet a Cassà, aquest és en Xevi Carrera, ja que la seva trajectòria donant suport a l'esport al nostre poble ha estat llarga i fecunda i porfundament lligada a l'esport de la cistella.

Xevi Carrera ha estat l'autor del treball publicat al darrer número del Plecs, la revista de l'arxiu de Cassà, que s'ha repartit amb el programa de la Festa Major i que fa un repàs als setanta anys de bàsquet al nostre poble.

L'arxivera municipal, Dolors Grau, ha presentat el treball tot recordant quan en Xevi es va presentar a l'arxiu amb una caixa plena de fotos i folis en els que en Xevi havia anat fent un seguiment exhaustiu de la història del bàsquet a Cassà.

D'aquella recollida inicial n'ha sortit el Plecs i l'exposició, que es podrà visitar aquests dies a la Sala de l'Estació, que recull una part del treball compilat per Xevi Carrera.

Com ha dit l'autor el seu objectiu un cop assolit el seu somni de fer aquest Plecs és que es pugui editar un llibre molt més complet amb tot aquest treball perquè serveixi de testimoni i de reconeixement a tots els jugadors i jugadores de bàsquet de Cassà.

Carrera ha tingut un reconeixement a les persones que van aconseguir que el bàsquet es pogués practicar a Cassà i de manera especial a Francisco Duch del que ha dit va ser un autèntic senyor i l'artífex de la implantació consolidació d'aquest esport a casa nostra.

Engalanament de carrers
Enguany en recuperació de l'antic costum d'engalanar carrers per la Festa Major la comissió i veïns de diversos carrers i places s'han esmerçat en adornar-los per donar una imatge més lluïda aquests dies de festa. El resultat es pot veure a la plaça de la Coma, al passeig de Vilaret a la plaça Petita, al carrer dels Dolors...

Aquí podeu trobar el programa de la Festa major d'enguany

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article